Foto: AP/Scanpix/LETA

Čikāgas "Bulls" pēc neveiksmīga Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākuma atlaiduši vienības galveno treneri Fredu Hoibergu.

Šādu informāciju pirmdien apstiprinājis vienības viceprezidents Džons Paksons.

"Šādus lēmumus nav viegli pieņemt, tomēr uzskatu, ka tā no mūsu organizācijas skatpunkta bija pareizā izvēle," kluba ziņojumā citēts Paksons. "Vēlos pateikties Fredam par līdz šim veiksmīgo sadarbību un viņa neatlaidīgo darbu komandas labā."

"Bulls" šosezon ir izcīnījusi piecas uzvaras 24 spēlēs, ierindojoties 14. vietā 15 komandu konkurencē Austrumu konferencē. Zemāk par "Bulls" komandu Austrumos ir tikai Klīvlendas "Cavaliers", kam 22 mačos ir četri panākumi.

46 gadus vecais Hoibergs par "Bulls" galveno treneri kļuva 2015. gadā, debitējot NBA šādā statusā. Spēlētāja karjerā viņš laikā no 1995. līdz 2005. gadam pārstāvēja "Bulls", Indiānas "Pacers" un Minesotas "Timberwolves" vienības.

Kā ziņo ESPN basketbola apskatnieks Adrians Vojnarovskis, Hoiberga vietā iecelts 53 gadus vecais Džims Boilens, kurš iepriekš bija "Bulls" treneru korpusā, bet kā trenera palīgs strādājis Hjūstonas "Rockets", Goldensteitas "Warriors", Milvoki "Bucks", Indiānas "Pacers" un Sanantonio "Spurs" komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!