Foto: Reuters/Scanpix

Bijušajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākajam spēlētājam Derikam Rouzam no Čikāgas "Bulls" komandas veikta vēl viena ceļgala operācija, lai labajā kājā savestu kārtībā viņa plīsušo menisku, kas viņam liegs spēlēt četras līdz sešas nedēļas.

Rouzs 2012.gada izslēgšanas spēļu pirmajā mačā pārrāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņam lika izlaist visu nākamo sezonu. Laukumā basketbolists atgriezās iepriekšējā sezonā, taču aizvadīja tikai desmit spēles, kad pārrāva labās kājas menisku.

Šosezon 26 gadus vecais saspēles vadītājs piedalījās 46 no 58 "Bulls" spēlēm, katrā no cīņām izceļoties ar caurmērā gūtiem 18,4 punktiem un 5,0 rezultatīvām piespēlēm.

Jaunākās prognozes liecina, ka Rouzs varēs savai komandai palīdzēt izslēgšanas turnīrā, kas sāksies pēc septiņām nedēļām.

"Bulls" komanda Rouzu 2008.gadā izvēlējās ar drafta pirmo numuru, un 2010./2011.gada sezonā viņš kļuva par visas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Rouzs, kurš trīs reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, pērn ASV izlases sastāvā Spānijā triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

Ar 56 spēlēs izcīnītām 36 uzvarām "Bulls" atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!