Latvijas vīriešu basketbola izlase jūnijā aizvadīs divas pārbaudes spēles pret Lietuvu, kurās Latvijas basketbola izlases sastāvā varētu spēlēt Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas izlasei šovasar gaidāmas ne tikai 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēles pret Serbiju (30. jūnijā) un Slovākiju (3. jūlijā), bet arī pāris pārbaudes mači pret kaimiņiem no Lietuvas.

Vispirms Latvijas izlase 22. jūnijā "Arēnā Rīga" uzņems Lietuvas valstsvienību, bet pēc tam 26. jūnijā tiksies vēlreiz Lietuvas pilsētā Šauļos, Latvijas basketbolistiem esot viesu lomā, LTV atklāja LBS ģenerālsekretārs.

Tāpat Cipruss minēja, ka uz visām vasarā gaidāmajām spēlēm tiks pulcēti labākie basketbolisti, tai skaitā arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

"Jau sākām komunicēt ar aģentiem. Pašlaik pašus spēlētājus pavisam negribas aiztikt, jo abiem tikko bija notikusi maiņa. Kristapam sezona varētu arī uzreiz pēc regulārā čempionāta beigties, tad mēs arī konkrēti ar spēlētājiem runāsim un centīsimies piesaistīt," teica Cipruss. "Arī redzam, ka neviens nav pateicis "nē". Cik man zināms, viņi ļoti raujas uz izlasi. Turam īkšķus, lai viņiem ar veselību viss būtu kārtībā."

Cipruss ir noskaņots optimistiski, redzēt gan Porziņģi, gan Bertānu izlases rindās nākamajā vasarā un uzskata, ka spēlētāju apdrošināšanām nevajadzētu tik lielas summas, lai LBS to nevarētu nosegt. Šobrīd savienībai neesot plāna uzrunāt valsti, lai tā sniegtu LBS atbalstu. Cipruss arī izcēla, ka Bertāns jau pagājušajā vasarā spēlēja izlases rindās 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas kārtas mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!