Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Losandželosas "Clippers" pirmdien izbraukumā ar rezultātu 135:131 pārspēja Goldensteitas "Warriors" un izlīdzināja rezultātu sērijā līdz četrām uzvarām 1-1.

Šajā mačā "Clippers" trešajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 63:94, taču atlikušo 19 minūšu laikā spēja šo deficītu sadeldēt un spēles galotni padarīt saspringtu. 15,9 sekundes pirms pamatlaika beigām Lendrijs Šemets realizēja tālmetienu, kas "Clippers" vienību izvirzīja vadībā.

"Clippers" rindās šajā mačā 36 punktus un 11 rezultatīvas piespēles iekrāja Lū Viljams, Montrezls Harels izcēlās ar 25 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, bet Danilo Galināri pievienoja 24 punktus. "Warriors" rindās Stefs Karijs sameta 29 punktus, 21 punktu guva Kevins Durants, bet 19 un 17 punktus guva Kevons Lūnijs un Klejs Tompsons.

Kad šajā mačā bija nospēlētas nepilnas četras minūtes, "Warriors" centra spēlētājs Demarkuss Kazinss guva savainojumu un pameta laukumu. Pastāv ļoti liela iespēja, ka viņam šīs izslēgšanas spēles ir noslēgušās.

"Clippers" atspēlēšanās ir lielākā NBA izslēgšanas spēļu vēsturē, secināja ESPN. Līdz šim lielāko atspēlēšanos paveica Sietlas "Supersonics", kas 1989.gadā atguvās no 29 punktu deficīta.

Nākamās divas spēles risināsies "Clippers" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!