Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" īpašnieks Stīvs Balmers esot panācis vienošanos par arēnas iegādi Losandželosā, pietuvojoties savam mērķim nodrošināt komandai mājas spēļu vietu.

Līdz šim "Clippers" komandas mājvieta bija "Staples Center", kas primāri ir Losandželosas "Lakers" spēļu zāle. Pēc tam, kad "Clippers" iegādājās Balmers, sākās runas, ka klubs mēģinās tikt pie savas arēnas, lai varētu izkļūt no "Lakers" ēnas.

ESPN trešdien ziņo, ka Balmers esot panācis vienošanos par "Forum" arēnas iegādi, kas izmaksāšot aptuveni 400 miljonus dolāru. Līdz šim "Forum" arēna piederēja uzņēmumam "Madison Square Garden Company", kuras īpašnieks Džeimss Doulens. Doulenam pieder arī NBA klubs Ņujorkas "Knicks".

Balmers jau ilgstoši esot domājis par arēnas būvēšanu Losandželosas piepilsētā Inglvudā, tomēr Doulens pret to iebilda un sāka juridisku strīdu. Viņa arguments bija, ka pilsētas doma bija solījusi, ka nepieļaus konkurējošas arēnas būvēšanu. Tāpēc "Clippers" īpašnieks pieņēma lēmumu iegādāties "Forum" no Doulena.

"Forum" pagaidām turpinās darboties kā mūzikas pasākumu norises vieta, bet līdz 2024./2025. gada sezonai "Clippers" cer līdzās tai uzbūvēt jaunu arēnu, kurā aizvadīt savas spēles.

Šo darījumu "Clippers" cer noslēgt līdz šī gada jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!