Foto: EPA/Scanpix/LETA

Doks Riverss pēc septiņām sezonām pametis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Clippers" galvenā trenera amatu.

Kā ziņo komanda, kluba īpašnieks Stīvs Balmers un Riverss vienojušies, ka viņš pametīs "Clippers" galvenā trenera amatu.

58 gadus vecais Riverss ir "Clippers" uzvarām bagātākais treneris, septiņu sezonu laikā 564 spēlēs aizvedot komandu līdz 356 uzvarām. Viņa vadībā "Clippers" sešas reizes sasniedza izslēgšanas turnīru un četras reizes spēlēja Rietumu konferences pusfinālā.

Šosezon "Clippers", kas tika uzskatīta par vienu no favorītēm uz titulu, konferences pusfinālā izlaida vadību 3-1 un ar rezultātu 3-4 piekāpās Denveras "Nuggets".

Tā jau bija otrā reize Riversa vadībā, kad klubs izlaidis 3-1 vadību Rietumu konferences otrajā kārtā. "Clippers" basketbolistiem tas pats atgadījās 2015. gadā, spēlējot pret Hjūstonas "Rockets" vienību.

Pirms ierašanās Losandželosā 2013. gadā, Riverss deviņas sezonas vadīja Bostonas "Celtics", bet pirms tam četrus gadus bija pie Orlando "Magic" stūres. 2008. gadā viņš aizveda "Celtics" vienību līdz NBA čempionu titulam.

Basketbolista karjeras laikā bijušais saspēles vadītājs pārstāvēja Atlantas "Hawks", "Clippers", Ņujorkas "Knicks" un Sanantonio "Spurs" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!