Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets" sestdien veiks veselības pārbaudes, lai pārliecinātos, ka neviens no komandas spēlētājiem nav inficējies ar "Covid-19" vīrusu, vēsta laikraksts "New York Post".

Iepriekš sarunā ar vietējiem medijiem "Nets" spēlētājs Deandrē Džordans pauda pārliecību, ka drīzumā visa komanda veiks veselības pārbaudes. Sestdien viņa "pareģojums" piepildīsies, lai arī pati komanda nav sniegusi komentārus.

Trešdien NBA paziņoja, ka vismaz uz 30 dienām pārtrauks sezonu, kā rezultātā "Nets" taisnā ceļā no Kalifornijas devās uz savu mājvietu.

Tās pašas dienas vakarā NBA komisārs tikās ar NBA spēlētāju asociācijas izpilddirektori Mišelu Robertsu un prezidentu Krisu Polu, lai izrunātu, kā rīkoties tālāk. Komandām ieteikts neizvadīt treniņus, lai arī spēlētāju individuālās nodarbības ir atļautas.

Savukārt vairāki NBA tuvu stāvoši cilvēki iepriekš kritizējuši līgas gatavību cīnīties ar "Covid-19" vīrusu, jo pienācīgā daudzumā nav pieejami nepieciešamie medicīnas testi. Šo situāciju īsi pēc tam atrisināja "Nets" jaunais īpašnieks Džozefs Cajs, kurš ir viens no mazumtirdzniecības "Alibaba" tīkla dibinātājiem.

Cajs un viņa kolēģis Džeks Ma ar sava fonda palīdzību panāca, ka uz ASV tiks atsūtīti 500 000 medicīnas testi, ar kuriem iespējams noteikt vai persona ir inficējusies ar vīrusu. Tāpat sūtījumā pievienotas viens miljons sejas masku.

"Nets" šosezon ar 30 uzvarām 64 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu un, visticamāk, spēs iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Jau ziņots, ka NBA lēmums par sezonas pārtraukšanu sekoja neilgi pēc tam, kad saslimšanas ar "Covid-19" vīrusu tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājām Rūdijam Gobēram. Vēlāk tika ziņots, ka ar slimību inficējies arī "Jazz" līderis Donovans Mičels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!