Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sākoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treniņnometnēm, Covid-19 skāris divas komandas Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" un Godlensteitas "Warriors".

"Wizards" komanda treniņnometni sākusi bez diviem spēlētājiem, no kuriem viens ir Bertāns. Latvijas basketbolists pēc atgriešanās Latvijā nav nokārtojis darba atļauju, kas, visticamāk, saistīts ar tikai nesen noslēgto jauno līgumu.

Savukārt otrs iztrūkstošais ir kāds no jaunajiem basketbolistiem, kuram konstatēta saslimšana ar Covid-19. Basketbolista vārds netiek minēts, bet viņam pozitīvs tests bijis vēl pirms došanās uz Vašingtonu.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 liegusi laicīgi sākt treniņus "Warriors" komandai, jo tās rindās konstatēti divi pozitīvi gadījumi. Testi veikti pirms basketbolisti uzsāka nodarbības kopā komandā.

"Nedomāju, ka tas ir kas negaidīts, jo puiši atgriežas no dažādām vidēm. Tas tikai pierāda, ka sanitārais protokols un testēšana strādā labi. Svarīgākais, ka tas tiek "izķerts" vēl pirms (treniņiem)," saka "Warriors" ģenerālmenedžeris Bobs Maijerss.

Divi saslimšanas gadījumi likuši "Warriors" par vienu dienu atlikt treniņu sākumu, bet tie sāksies trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!