Foto: DELFI.lt

Serbijas basketbola kluba Belgradas "Crvena Zvezda" spēlētājiem tika dota pavēle neaiztikt karogu, kas iestājās pret karu Ukrainā, paziņoja komandas spēlētājs Ārons Vaits.

Jau vēstīts, ka svētdien pirms spēles Kauņā pret "Žalgiris" "Crvena zvezda" spēlētāji nepievienojās protestam pret karu Ukrainā. "Žalgirs" pamatsastāvs un mača tiesneši turēja rokās Ukrainas karogu ar uzrakstu "Stop war", bet Belgradas kluba spēlētāji to nedarīja.

Tas izsauca Kauņas kluba fanu asu reakciju. Līdzjutēji izsvilpa "Crvena Zvezda" spēlētājus, skandēja dažādus saukļus, kuru starpā bija "F**k you, Serbia" un "serbi ir krievu prostitūtas". Tāpat tribīnēs trešajā ceturtdaļā parādījās NATO karogs, atgādinot par bombardēšanu Belgradā 1999. gadā.

"Mums kā komandai tika pateikts, lai neaiztiekam karogu. Es vēlos skaidri norādīt, ka neatbalstu karu un vēlos mieru pasaulē," pēc mača rakstīja Belgradas komandas spēlētājs Ārons Vaits, kurš iepriekš spēlējis "Žalgiris" komandā.

Arī "Žalgiris" galvenais treneris Jure Zdovcs pieļāva, ka šāds "Crvena Zvezda" lēmums ir "nācis no augšas". Savukārt Belgradas kluba galvenais treneris melnkalnietis Dejans Radoņics pēcspēles preses konferencē tikai norādīja: "Ceru, ka miers iestāsies drīz. Tas arī viss."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!