Foto: F64

ULEB Eirolīgas čempione basketbolā Maskavas CSKA ir komanda, kas jebkuru pretinieku piespiež rādīt maksimumu, uzskata "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis, kura vadītā komanda svētdien savās mājās VTB Vienotās līgas spēlē trīs no četrām spēles ceturtdaļām spēja turēt līdzi Eiropas basketbola grandam.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" cieta neveiksmi ar rezultātu 83:99 (20:23, 30:31, 10:25, 23:20).

"CSKA ir komanda, kas piespiež spēlēt uz maksimumu. Komandai ir plaša rotācija un milzīgs spēles ātrums, tāpēc brīžiem laukumā izskatījās, ka atpaliekam un ielaižam muļķīgus grozus," pēc mača žurnālistiem sacīja Gailītis.

Rīdzinieku treneris tomēr uzsvēra, ka viņa vadītās komandas basketbolisti nospēlējuši labi. "Spēlētāji cīnījās un mēģināja izdarīt to, ko runājām pirms spēles," bilda "VEF Rīga" basketbolistu vadītājs.

"VEF Rīga" rindās pa 17 punktiem iemeta Armands Šķēle un Mārtiņš Meiers, kuram bija arī astoņas atlēkušās bumbas, bet ar 13 punktiem atzīmējās Mareks Mejeris. Tomēr Gailītis atzina, ka Meiers nav parādījis savu labāko sniegumu.

"Mārtiņš Meiers šodien nespēlēja savu labāko spēli. Tikmēr Iļjam Gromovam šādas spēles ir noderīgas nākotnei. Gribam, lai katrs spēlētājs sevi pierāda," sacīja Gailītis.

Rīdzinieku rindās šajā mačā debitēja amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Gordons, kurš 15 minūšu laikā guva trīs punktus. "Ceram, ka Gordons labi iekļausies komandā. Nenovēlu nevienam savu pirmo maču aizvadīt pret CSKA," sacīja treneris.

Tikmēr traumas dēļ jau otro spēli pēc kārtas izlaida komandas kapteinis Jānis Blūms. "Viņam ir neliela trauma, taču nevar saprast, kad tā progresē, kad nē. Ceru, ka uz nākamo spēli Jānis būs ierindā," optimistisks bija Gailītis.

Savukārt "VEF Rīga" spēlētājs Gints Antrops, kurš aizvadīja savu debijas spēli VTB Vienotajā līgā, jo arī tikai pagājušajā nedēļā papildināja Latvijas vicečempionu rindas, pārnākot no "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas, piekrita, ka CSKA ir ļoti augsta līmeņa komanda.

"Lai ar viņiem cīnītos, visiem vajag izdarīt ko vairāk, nekā parasti. Centāmies to arī darīt," bilda basketbolists.

"Treniņi "VEF Rīga" un Ogrē atšķiras intensitātē un kvalitātē. Jācenšas pēc iespējas ātrāk pierast pie tā, ko vēlas treniņos "VEF Rīga" komandā. Šajā mačā treneris prasīja salīdzinoši vieglāku darbu - būt attiecīgajā vietā un attiecīgajā laikā. Kā sanāk, tas jāvērtē trenerim. Kamēr ar mani laukumā nav +20 rezultāts, tikmēr vienmēr var labāk," sacīja Antrops.

Tikmēr CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis sacīja, ka viņa vadītajai komandai pirmā puslaika otrajā pusē trūka koncentrēšanās.

"Sākām spēli ļoti labi, taču otrajā ceturtdaļā aizsardzībā nebija nepieciešamā koncentrēšanās. Trešajā ceturtdaļā saņēmāmies un ielaidām tikai desmit punktus komandai, kas atrodas "play-off" zonā. Varēja redzēt, ka "VEF Rīga" komandā pietrūkst Blūma," sacīja grieķis.

"VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 17 spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā zaudējusi divas pozīcijas un tagad ir astotajā vietā, bet CSKA ar 18 panākumiem 20 mačos atrodas līderpozīcijā.

Arī nākamās trīs no četrām "VEF Rīga" Vienotās līgas spēlēm notiks savā laukumā, turklāt šajā laikā vienīgais izbraukums būs pret netālu esošo Tallinas "Kalev" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!