Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks atzinis, ka nav spējis atteikt Maskavas CSKA komandai, kas viņu pirmo reizi par iespēju pievienoties klubam uzrunāja 2015. gadā, vēstīts kluba oficiālajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Strēlnieks vienojies par divu gadu ilgām līgumsaistībām ar Eiropas basketbola grandu Maskavas CSKA, kas pērn triumfēja ULEB Eirolīgā.

"Esmu ļoti priecīgs kļūt par daļu no CSKA organizācijas. CSKA ir viena no tām komandām, kurām nevar pateikt "nē". Šis man ir ļoti īpašs brīdis. Esmu strādājis ļoti smagi, un beidzot tas ir noticis. Vairāk man nav ko teikt... Nevaru sagaidīt savu atgriešanos laukumā," kluba mājaslapā citēts Strēlnieks.

Strēlnieks iepriekšējos divus gadus aizvadījis Grieķijas klubā Pirejas "Olympiacos". Basketbolists februāra izskaņā, pārstāvot Latvijas valstsvienību, Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā mačā pret Melnkalni guva kājas muskuļa plīsumu, kas viņam piespieda priekšlaikus noslēgt sezonu.

"Strēlnieks var spēlēt gan pirmā, gan otrā numura pozīcijā, kā arī guvis labu pieredzi Eiropas līmenī. Viņš arī sasniedzis īsto basketbola vecumu un ir ļoti motivēts spēlēt mūsu komandā. Par viņa iespējamo pievienošanos pirmo reizi kontaktējāmies 2015. gadā. Esam turpinājuši sekot viņa progresam visus šos gadus," atklāja CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis.

Talsenieks aizvadītajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!