Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Smagu zaudējumu svētdien piedzīvojusi Latvijas izlases basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Pelicans", kas ar 90:113 (19:33, 25:30, 25:24, 21:26) mājās atzina Hjūstonas "Rockets" pārākumu.

Latviešu aizsargs spēlē iesaistījās 29 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām un laukumu vairs arī neatstāja, uz tā pavadot 12 minūtes. Bertāns izcēlās ar trim punktiem (0/1 divpunktu metienos, 1/3 trīspunktu metienos) un sagrāba vienu atlēkušo bumbu.

"Pelicans" basketbolists arī vienreiz pārkāpa noteikumus situācijā, kad aizsardzībā bija palicis viens pret vienu ar vienu no līgas labākajiem saspēles vadītājiem Krisu Polu. Pols meistarīgi trāpīja metienu no pustālās distances, kā arī nopelnīja iespēju izpildīt vienu soda metienu.

Hjūstonas labā 28 punktus guva pagājušās sezonas Vērtīgākā spēlētāja apbalvojuma izcīnītājs Džeimss Hārdens, Ēriks Gordons piebalsoja ar 18 punktiem, bet Polam desmit punkti un 13 rezultatīvas piespēles. Mājinieku labā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Frenks Džeksons, savukārt Džuliusam Randlam 15 "ači".

Ņūorleānas klubs 75 spēlēs sakrājis 31 uzvaru, kas tam ļauj atrasties 12. vietā Rietumu konferencē. Šīs konferences trešo vietu ieņem "Rockets" komanda, pateicoties 47 uzvarām 74 spēlēs.

"Pelicans" vienība nākamo spēli aizvadīs otrdien 26. martā, kad tā uzņems viesus no Atlantas "Hawks" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!