Foto: F64
Latvijas basketbola čempionu "Ventspils" spēlētājs Dairis Betrāns saņēmis uzaicinājumu piedalīties prestižajā "Adidas Eurocamp" nometnē, kura notiks Itālijas pilsētā Trevīzo no 5. līdz 7. jūnijam, vortālu "Delfi Sports" informēja "Ventspils".

Nometnes dalībnieki tiek rūpīgi atlasīti ar kompetentas žūrijas palīdzību, kuras sastāvā ir klubu ģenerālmenedžeri un basketbolistu skauti no dažādām Eiropas valstīm. Šajā nometnē var piedalīties vien 45 īpaši talantīgi jaunieši, kuri ar savu sniegumu dažādos turnīros un čempionātos ir atstājuši vērā ņemamu iespaidu un interesi.

Dairim Bertānam būs iespēja satikties ar citiem basketbolistiem, dalīties pieredzē ar savām iemaņām un apgūt jaunas pie Nacionālās Basketbola asociācijas un Eiropas klubu treneriem. Tā būs lieliska iespēja parādīt savas spējas klātesošiem treneriem un basketbolistu skautiem, kas varētu būt nenovērtējams solis turpmākās karjeras veidošanā. Turklāt nometnes gaitai līdzi seko un to atspoguļo ievērojami pasaules sporta mediji, piemēram, ESPN, NBA TV, "Sports Illustrated", "SLAM Magazine" u.c.

"Sākumā, kad saņēmu uzaicinājumu, biju diezgan pārsteigts. Noteikti negaidīju neko tādu, jo tur parasti pulcējas Eiropas labākie jaunie basketbolisti. Esmu ļoti iepriecināts par šādu iespēju. Nopietni sagatavošos nometnei, lai pēc iespējas labāk sevi parādītu, un, iespējams, tas pavērs jaunas iespējas nākamajai sezonai," saka Bertāns.

Bertāns ir jau otrais Ventspils spēlētājs, kurš dosies uz šo nometni. 2008. gada vasarā šajā nometnē piedalījās Ronalds Zaķis.

"Eurocamp" notiek kopš 2003. gada, lai gan iepriekš nometnes atbalstītājs bija cits sporta preču tirgotājs - "Reebok". Septiņu gadu laikā "Eurocamp" ir piedalījušies tādi spēlētāji, kuri pēc tam ir tikuši draftēti kādā no NBA komandām, tāpat vairāki basketbolisti šobrīd spēlē Eirolīgas komandās. Pagājušā gada dalībnieks zviedrs Jerebko Jonas, kurš dzimis 1987. gadā, tika draftēts NBA komandai Detroitas "Pistons" un aizvada visai ievērojamu pirmo NBA sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!