Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns vēl otrdien atradās Latvijā, jo, lai uzsāktu savu karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), basketbolistam jāsagaida ASV darba vīza, "Best4SportTV" raidījumā "Ūdenszeļļi" atklāja Edgars Buļs.

"Dairis man teica - kā viņam vīza būs gatava, tā viņš lidos uz ASV," otrdien notikušu sarunu atstāstīja bijušais Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžeris Edgars Buļs.

ASV Valsts departamenta Konsulāro lietu biroja un konsulārās pārstāvniecības mājaslapa vēsta, ka vīzas parasti tiekot apstrādātas trīs dienu laikā.

Jau pagājušo ceturtdien, 28. februārī, vairāki mediji izziņoja, ka tā brīža Milānas "Olimpia" aizsargs Dairis Bertāns panācis vienošanos ar NBA klubu Ņūorleānas "Pelicans".

Pats Milānas klubs līguma laušanu ar Bertānu izziņoja dienu vēlāk, 1. martā, bet "Pelicans" latvieša pievienošanos komandai apstiprināja 3. martā, svētdien.

NBA klubs nākamo spēli aizvadīs trešdien, mājās uzņemot Jūtas "Jazz", bet divas dienas vēlāk Ņūorleāna tiksies ar Toronto "Raptors" vienību. Viena no šīm spēlēt varētu būt agrākā iespējamā spēle, uz kuru latvietis būs jau ieradies uz vietas. Pēc spēles pret Toronto komandai līdz regulārās sezonas beigām būs atlikušas 14 spēles.

"Pelicans" vienība 66 spēļu laikā uzvarējusi 30 reizes un no Rietumu konferences 8. vietas atpaliek pa sešām uzvarām. Šo pozīciju, kas garantē pēdējo ceļa zīmi uz izslēgšanas spēlēm, pagaidām ieņem Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienība.

Latvietis ar Ņūorleānu vienojies par līgumsaistībām līdz nākamās sezonas beigām, tiesa klubam šovasar būs opcija atteikties no šādas sadarbības turpināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!