Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns, sezonas izskaņu aizvadot Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā, vēlas pierādīt, ka viņš var spēlēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līmenī, pirmajā sarunā pēc ierašanās ASV teica Latvijas sportists.

Jau ziņots, ka 29 gadus vecais Bertāns uz sezonas beigām pievienojies "Pelicans" komandai, turklāt vienībai vasarā būs iespēja pagarināt sadarbību ar latvieti arī uz nākamo sezonu. Sagaidāms, ka Latvijas izlases basketbolists debiju NBA piedzīvos svētdien, kad Ņūorleānas klubs viesosies pie Atlantas "Hawks".

"Iepriekš centos iekļūt NBA caur Vasaras līgu. Biju tuvu, bet diemžēl neizdevās. Esmu tiešām priecīgs, ka man iespēju deva "Pelicans" komanda," sarunā ar žurnālistiem gandarīts bija Bertāns, kurš par runām, ka viņu vēloties "Pelicans" komanda, pirmo reizi izdzirdējis februārī. "Parasti nevēlos, lai mani traucē ar baumām par interesei no citiem klubiem, ja vien tas nav kaut kas nopietns. Tomēr gadījums ar "Pelicans" bija tieši tāds."

"Par "Pelicans" piedāvājumu dzirdēju pirms pāris nedēļām. Tā bija piektdiena, jo mums bija nacionālo izlašu pārtraukums un devos mājās no Milānas. Aģents man pateica par "Pelicans" interesi, bet sākumā es tam nemaz neticēju, jo bieži vien šādas lietas nemaz dzīvē nerealizējas. Pēc tam mums ar Latvijas izlasi bija spēle ar Melnkalni, kur neizdevās kvalificēties Pasaules kausam. Biju satriekts, nerunāju pat ar savu sievu, bet tad mans aģents paziņoja jaunumus, ka ar "Pelicans" ir tikpat kā panākta vienošanās, kas pamatīgi mainīja manu noskaņojumu uz labo pusi," atcerējās Bertāns.

NBA spēlē arī Daira brālis Dāvis Bertāns, kurš Sanantonio "Spurs" sastāvā ir viens no labākajiem līgas tālmetienu izpildītājiem.

"Dāvis bija ļoti priecīgs, ka spēlēšu NBA. Padomājiet par to - Latvija ir maza valsts, bet tai ir jau četri NBA basketbolisti, turklāt divi no viņiem ir brāļi. Tas ir trakums! Brāļa padoms man bija mest pa grozu," sacīja Bertāns, kuram gan vēl nav bijusi iespēja parunāt ar "Pelicans" treneriem, taču tas tikšot darīts sestdien.

"Sezonas atlikušajā daļā gribu parādīt, ka varu spēlēt NBA līmenī. Tāds ir mans mērķis. Protams, vispirms gribu palīdzēt komandai, cik vien ļoti iespējams. Cerams, varēšu spēlēt jau svētdienas mačā," pauda latvietis.

Bertāns pirms pievienošanās "Pelicans" komandai nepilnas divas sezonas pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Iepriekš tika ziņots, ka Itālijas čempione kompensāciju nesaņemšot, bet abas puses vienojušās, ka, atgriežoties Eiropā, viņam būs iespēja atkal pārstāvēt Milānas klubu.

"Pelicans" ar 30 uzvarām 68 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12. vietu un vairs reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!