Foto: DELFI

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 16 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot "Bilbao Basket" komandai ar 89:79 pieveikt vienu no Eiropas spēcīgākajām vienībām Madrides "Real".

Atgriežoties laukumā pēc pāris nedēļas ilgas traumas ārstēšanas, šī gada Latvijas labākais basketbolists Bertāns realizēja četrus tālmetienus, tiekot pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvāk par latvieti nospēlēja vienīgi 17 punktus guvušais beļģu uzbrucējs Aksels Ervejs.

"Real" Spānijas čempionātā cieta otro neveiksmi šosezon, bet ULEB Eirolīgā tā septiņos mačos guvusi deviņus panākumus.

Vēl vienā mačā svētdien ar 14 punktiem izcēlās Kristaps Porziņģis, tomēr viņa pārstāvētā "Sevilla" komanda ar 76:82 (16:19, 15:12, 24:23, 21:28) izbraukumā zaudēja Malagas "Unicaja".

Porziņģis nospēlēja 22 minūtes un 42 sekundes, realizējot četrus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, tiekot pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem palīdzēja Kosts Vasileiadis.

Pēc "Real" neveiksmes tieši "Unicaja" kļuvusi par jauno kopvērtējuma līderi.

Kā ziņots, vēl viens latvietis Dāvis Bertāns svētdien guva sešus punktus, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai sīvā cīņā ar 77:71 (18:17, 10:20, 22:17, 27:17) savā laukumā pieveikt Fuenlavradas "Montakit" vienību.

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 22 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja vien vienu no astoņiem izpildītajiem tālmetieniem, kā arī visus trīs soda metienus.

Tāpat Dāvis Bertāns izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes, tiekot pie viena efektivitātes koeficienta punktu.

"Montakit" vienību pārstāv arī jaunais latviešu spēlētājs Rolands Šmits, kurš gan šim mačam nebija pieteikts.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 11 kārtām "Bilbao Basket" komanda ar astoņām uzvarām ieņem piekto pozīciju, "Laboral Kutxa" ar piecām uzvarām atrodama 11.pozīcijā, "Sevilla" vienība ar trim uzvarām ierindojas 13.pozīcijā, bet "Montakit" ar diviem panākumiem atrodama priekšpēdējā, 17.vietā.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!