Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns, kurš nesen pievienojies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Ņūorleānas "Pelicans", jaunajā komandā varētu debitēt svētdien, vietnē "Twitter" ziņo viņa aģents Artūrs Kalnītis.

"Pelicans" komandai nākamā spēle paredzēta piektdien, kad klubs mājās uzņems Toronto "Raptors" vienību. Kā iepriekš ziņots, Bertāns uz ASV devās vien ceturtdien, jo basketbolistam iepriekš bija jāsagaida ASV darba vīzas izsniegšana.

Paredzēts, ka Latvijas basketbolists spēli pret Toronto komandu noraudzīsies no Ņūorleānas rezervistu soliņa, vēsta Kalnītis.

Ja Bertāns debitēs svētdien, kad komanda viesosies Atlantā pie "Hawks" vienības, tad latvietim šosezon ir iespējas aizvadīt 14 NBA regulārās sezonas spēles.

"Pelicans" ar 30 uzvarām 67 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12. vietu un atpaliek pa septiņām uzvarām no Losandželosas "Clippers" komandas, kura šobrīd kā astotajā vietā esoša komanda pēdējā kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Jau 28. februārī vairāki mediji izziņoja, ka tā brīža Milānas "Olimpia" aizsargs Dairis Bertāns panācis vienošanos ar NBA klubu Ņūorleānas "Pelicans".

Pats Milānas klubs līguma laušanu ar Bertānu izziņoja dienu vēlāk, 1. martā, bet "Pelicans" latvieša pievienošanos komandai apstiprināja 3. martā.

Latvietis ar Ņūorleānu vienojies par līgumsaistībām līdz nākamās sezonas beigām, tiesa klubam šovasar būs opcija atteikties no šādas sadarbības turpināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!