Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns sestdien guva 17 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē palīdzot "Bilbao Basket" vienībai ar 89:61 (25:15, 21:19, 24:9, 19:18) savā laukumā sagraut Kristapa Porziņģa pārstāvēto "Sevilla" komandu.

Bertāns laukumā pavadīja 24 minūtes un 30 sekundes, grozā raidot trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus, kas deva mača rezultatīvākā spēlētāja godu.

Tāpat viņš izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, cīņu noslēdzot ar 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Porziņģis šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 28 sekundes, gūstot piecus punktus. Latviešu jaunais spēlētājs realizēja divus no sešiem divpunktu raidījumiem un vienu no diviem soda metieniem, kas deva divus efektivitātes koeficienta punktus.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto pozīciju, zaudējot vien bez zaudējumiem spēlējošajām "Barcelona", Malagas "Unicaja" un Madrides "Real", "Laboral Kutxa" un "Montakit" ar vienu panākumu atrodas attiecīgi 13. un 14.vietā, bet "Sevilla" ir bez uzvarām, ieņemot pēdējo vietu 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!