Foto: F64

Par šī gada Latvijas labākajiem basketbolistiem trešdien nosaukti Dairis Bertāns un Anete Jēkabsone-Žogota.

Vecākais no brāļiem Bertāniem šogad bija viens no Latvijas izlases līderiem veiksmīgajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā un pašlaik sekmīgi turpina spēlēt Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā "Bilbao Basket".

Balsojumā Dairis Bertāns vien par vienu punktu apsteidza Jāni Blūmu, bet viņiem sekoja Jānis Strēlnieks, Kristaps Porziņģis un Kaspars Bērziņš.

Tikmēr Jēkabsone-Žogota labākās basketbolistes balvu ieguvusi otro gadu pēc kārtas, turklāt ļoti pārliecinoši. 2014.gadā viņa kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiontitulu.

Sīvā cīņā par otro vietu šajā nominācijā Aija Putniņa apsteidza Elīnu Babkinu, bet viņām sekoja Zane Tamane un Ieva Krastiņa.

Savukārt gada labāko trenera balvu, kas nosaukta Oļgerta Altberga vārdā, pārliecinoši ieguvis Latvijas valstsvienību vadošais Ainars Bagatskis, kurš valstsvienību šovasar aizveda līdz sešām uzvarām sešās spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Tāpat viņš pavasarī ar Kijevas "Budiveļņik" komandu kļuva par Ukrainas čempionu, bet pašlaik jau vada Krievijas vienību "Ņižņij Novgorod", kas cīnās arī ULEB Eirolīgas turnīrā.

Balsojumā otro vietu ieņēma Ainars Zvirgzdiņš, bet viņam sekoja Jānis Gailītis, Roberts Štelmahers un Aigars Nerips.

Par gada cerību atzīts Rodions Kurucs, kurš bija viens no Eiropas čempionātā sudrabu izcīnījušās Latvijas U-16 izlases līderiem un tika iekļauts sacensību simboliskajā izlasē.

Šajā balsojumā otrajā vietā palika Kate Krēsliņa, bet viņai sekoja Rolands Šmits, Kristers Zoriks un Digna Strautmane.

Šajās četrās nominācijās balvas ieguvēji tika noteikti, summējot četrus balsojumus - līdzjutēju un mediju aptaujas, kā arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisijas un LBS valdes izvēli.

Vēl par Latvijas gada labāko tiesnesi trešdien tika atzīts Oļegs Latiševs, kurš bija vienīgais Latvijas pārstāvis Pasaules kausa izcīņā Spānijā, bet par gada jaunatnes basketbola treneri kļuvis U-16 izlasi vadījušais Gailītis.

Gada seniora balvu saņēma TTT "zelta meitene", divkārtēja Eiropas kausa ieguvēja, septiņkārtējā Padomju Savienības čempione, Latvijas maksibasketbola izlases līdere un Eiropas čempione 55+ grupā Lorita Sauša, bet par gada ratiņbasketbolistu atzīts ratiņbasketbola profesionālis ar gandrīz desmit gadu pieredzi Itālijas un Vācijas klubos Raimunds Beginskis.

Savukārt balvu par ieguldījumu basketbolā, kas nosaukta Tālivalža Pētersona vārdā, saņēma bijusī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura gan aktīvi iesaistījās cīņā par 2015.gada Eiropas čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu, gan arī citādi aktīvi iesaistījusies Latvijas Basketbola savienības (LBS) darbā.

Kā zināms, pērn par Latvijas labākajiem basketbolistiem kļuva Kristaps Janičenoks un Jēkabsone-Žogota, kamēr par labāko treneri tika nosaukts Artūrs Štālbergs, bet par gada cerību - Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!