Foto: LETA

Latvijas basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" piektdien ULEB Eirolīgas 26.kārtas spēlē pārspēja šosezon neveiksmīgi spēlējošo Spānijas grandu Barselonas "Lassa".

Bertāns piektdien nebija komandas pieteikumā, bet Stambulas klubs svinēja uzvaru ar rezultātu 67:56 (11:13, 32:9, 10:20, 14:14), turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

Bertāns nebija pieteikumā arī iepriekšējā Eirolīgas spēlē pirms nedēļas, kā arī nepiedalījās pirmdienas mačā Turcijas čempionātā.

"Dariššafaka Doguš" rindās rezultatīvākais bija Vils Klaibērns, kurš guva 15 punktus. Tikmēr "Lassa" komandā 16 punktus guva Strats Perperoglu.

Izšķiroši izrāvienu "Dariššafaka Doguš" veica otrajā ceturtdaļā, kad guva 32 punktus, pretiniekiem ļaujot iemest vien deviņus.

Barselonas vienībā vienai spēlei nesen tika pieteikts jaunais latvietis Rodions Kurucs.

Savukārt Lietuvas flagmanis Kauņas "Žalgiris" piektdien viesos ar 82:80 (24:23, 18:20, 22:17, 18:20) pārspēja Krievijas klubu Kazaņas "Unics", turpinot cīņu par izslēgšanas turnīra zonu.

Lietuvas čempionvienībā ar 21 punktu, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Pauļus Jankūns. Tikmēr pretiniekiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Kīts Lengfords.

Jau vēstīts, ka zaudējumu ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu speciālista Ainara Bagatska trenētais Izraēlas basketbola grands Telavivas "Maccabi FOX", kas viesos ar 87:92 piekāpās Turcijas vienībai Stambulas "Anadolu Efes".

Tikmēr pašlaik traumētā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" ar 78:83 piekāpās vēl vienai Stambulas vienībai "Fenerbahce", tāpat kā "Maccabi FOX" zaudējot pat teorētiskas izredzes uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Vēl ceturtdien zaudējumu cieta kopvērtējuma līdere Madrides "Real", kas ar 82:88 viesos piekāpās Atēnu "Panathinaikos Superfoods" basketbolistiem. Savukārt Serbijas komanda Belgradas "Crvena Zvezda mts" savu līdzjutēju skaļi atbalstīta viesos ar 78:71 uzvarēja kopvērtējuma pastarīti Milānas "EA7 Emporio Armani".

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pa 19 uzvarām 25 mačos tagad līdere ir Maskavas CSKA, kurai ar 19 panākumiem 26 cīņās seko "Real", bet pie 18 uzvarām 25 dueļos tikusi Grieķijas vienība Pireju "Oympiacos".

Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kas sacensībām pieteikusi latvieti Artūru Kurucu, ar 14 uzvarām 25 mačos ir sestā, "Dariššafaka Doguš" ar 13 panākumiem ir devītajā pozīcijā, bet tai ar 12 panākumiem seko "Žalgiris". Tikmēr "Brose" un "Maccabi FOX" komandas izcīnījušas pa deviņiem panākumiem, ieņemot attiecīgi 12. un 13.vietu.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!