Foto: DELFI
Latviešu basketbolists Kristers Zeidaks atzinies marihuānas lietošanā, tāpēc Igaunijas komanda "Rapla TYCO" pārtraukusi līgumu ar viņu, vēsta portāls "delfi.ee".

"Rapla TYCO" komandas galvenais treneris Aivars Kūsmā atzina, ka Zeidaks pēc dopinga pārbaudēm ļoti savādi reaģējis, kas viņam izraisīja aizdomas.

"Kristeram pēc spēles sestdien bija dopinga pārbaudes, un es pamanīju viņa reakciju, kas man izraisīja jautājumus. Mums bija nopietna saruna, kurā viņš atzinās, ka lietojis marihuānu. Man bija aizdomas, ka viņš varētu būt lietojis aizliegtās vielas. Šī ir ļoti sarežģīta situācija. Viņš tiešām pauž nožēlu un gatavs uzņemties atbildību," sacīja Kūsmā.

Kūsmā pauda nožēlu par šo situāciju, jo Kristers pusotra mēneša laikā komandā bija kļuvis par vienu no līderiem. "Visi ir šokā – es, komanda, treneri un kluba cilvēki. Šķiet, ka sportists pats arī ir patiesi šokā. Grūti domāt par to, kas notiks ilgtermiņā," turpināja treneris, cerot, ka šī muļķība viņam nepārvilks strīpu karjerai basketbolā.

Pats Zeidaks uzsvēra, ka šis ir apkaunojošākais brīdis viņa karjerā: "Mana neapdomīgā rīcība skāra Raplas komandas un trenera reputāciju. Man ir patiesi kauns, un es atvainojos saviem kolēģiem, treneriem, kluba direktoram, sponsoriem un faniem. Es par savu stulbo kļūdu esmu pelnījis sodu."

Kluba vadība pieņēmusi lēmumu uz lietas izmeklēšanas laiku pārtraukt līgumu ar Zeidaku. Oficiālie antidopinga testu rezultāti būs tuvāko dienu laikā.

"Ja rezultāti būs pozitīvi, tad līgums tiks pārtraukts bez apspriešanas. Ja testi būs negatīvi, tad mums nopietni jāapsver, kā rīkoties," sacīja "Rapla TYCO" pārstāvis.

Zeidaks Rapla komandai pievienojās septembrī, bet oktobrī tika atzīts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) un Igaunijas čempionāta mēneša labāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!