Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns atzinis, ka Covid-19 pandēmijas laikā netiek pie iespējas trenēties basketbola zālē, bet viņu saniknojusi citu cilvēku vieglprātīgā attieksme pret slimību, raksta medijs "NBC Sports Washington".

Vašingtonas "Wizards" vienības ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards pagājušonedēļ sociālajā vietnē "Facebook" atklāja, ka pusei komandas basketbolistu mājās nav pieejams basketbola grozs. Tā kā šobrīd slēgtas kluba telpas, spēlētāji kā Dāvis Bertāns netiek pie iespējas izpildīt metienus pa grozu.

"Nē, man tas nav vajadzīgs," sarunā pa telefonu ar mediju izteicās Bertāns. "Šobrīd mešanā lielāka nozīme ir pārliecībai, nevis tās regulārai atkārtošanai. Varbūt 20 gadu vecumā man vajadzēja bieži izpildīt metienus. Tagad – kad man ir 27 gadi – tam lielāka saistība ar psiholoģiju nekā fizisko darbību."

Bertāns piebilda, ka pēc vasarā ieturētas atpūtas viņš parasti spēj paņemt rokās bumbu un uzreiz trāpīt vienu metienu pēc otra. Šobrīd rūjienietim svarīgāk uzturēt fizisko formu, kas gan bijis izaicinoši. Basketbolists trenējas brīžos, kad guļ viņa mazā meita.

"Katra diena sastāv no tās pašas notikumu secības. Pavadu laiku ar meitu, tad cenšos dzīvoklī aizvadīt treniņu. Tam man paredzēts velotrenažieris. Pārēja diena norit pēc meitas grafika," atzina sportists.

Brīvajā laikā basketbolists spēlējis videospēli "NBA 2K", bet pagaidām vēl nav skatījies dokumentālo filmu "Pēdējā deja" par savu mīļāko spēlētāju Maiklu Džordanu. Bertāns vēlas sagaidīt iespēju noskatīties visas sērijas vienu pēc otras, bez reklāmām.

Bertānam šobrīd visvairāk pietrūkstot basketbola, kuru vidzemnieks dēvē par "būtībā pusi" savas dzīves. Tāpēc basketbolists cer, ka pasaule drīz atgriezīsies ierastajā ritmā, kā arī visi rīkosies tā, lai tas būtu iespējams. Latvietis pirms divām nedēļām veica ierakstu sociālajā vietnē "Twitter", kurā izteicās, ka sociāla distancēšanās, ja vien visi tajā piedalītos, palīdzētu izskaust Covid-19.

"Tas, visticamāk, bija vilšanās dēļ, redzot, ka dažos štatos šeit un dažās valstīs tiek ļauts cilvēkiem doties ārā un iet uz pludmali. Floridā pavasara brīvlaikā gāja traki. Daudz cilvēku ir ļoti, ļoti uzmanīgi, paliekot mājās un cenšoties pareizi sociāli distancēties, lai neapdraudētu citus. Taču ir liela daļa cilvēku, kuriem absolūti nerūp neviens cits. Tas man nokaitināja. Šis turpināsies daudz ilgāk, ja cilvēki būs bezatbildīgi, nevis sekos noteikumiem," klāstīja "Wizards" vienības pārstāvis.

NBA par sezonas pārtraukumu 11. martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

NBA vadība pirmdien lēma, ka, sākot ar 8. maiju, ikvienai līgas komandai būs iespēja aizvadīt treniņus savā arēnā, taču ikvienam iesaistītajam būs jāievēro konkrēti noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!