Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns no Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kuxta" jau otro reizi savā nepārāk garajā karjerā guvis ļoti smagu savainojumu – krustenisko saišu plīsumu, vēsta vairāki basketbola portāli.

Jau vēstīts, Bertāns ULEB Eirolīgas maču pret Milānas "EA7 Emporio Armani" iesāka savas komandas sākumsastāvā, bet jau ceturtās minūtes ievadā pēc caurgājiena nokrita, turklāt jau kritiena laikā saķēra ceļgalu. Viņš tika nogādāts slimnīcā.

Krusteniskās saites plīsušas labajam ceļgalam. Vēl nopietnāku šo epizodi padara fakts, ka kājai nebija kontakts ar pretinieku spēlētāju. Pēc šādām traumām parasti atveseļošanās, labākajā gadījumā, aizņem pusgadu, taču parasti rehabilitācija notiek ilgāk.

Kā informē portāls "sportando.com", atsaucoties uz Bertāna aģentu Artūru Kalnīti, latviešu basketbolistam bez spēlēšanas būs jāiztiek sešus līdz astoņus mēnešus. Tas nozīmē, ka Latvijas izlasei "Eurobasket 2015" būs jāiztiek bez Bertāna.

"Dažreiz sportista dzīve ir nežēlīga, bet šis mani neapturēs. Ir neticami apzināties, cik daudz lielisku cilvēku man ir apkārt," savā "Twitte" profilā rakstīja Bertāns.

"Dāvis ir viens no spēcīgākajiem, talantīgākajiem un neatlaidīgākajiem cilvēkiem, ko esmu saticis. Viņš ir izcils piemērs mums visiem. Viņš atgriezīsies labāks un gudrāks. Šīs ir mazs šķērslis, viņam būs gara un veiksmīga karjera," sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Kalnītis.

2013.gada jūnijā Bertāns, pārstāvot Belgradas "Partizan" guva šādu pašu savainojumu. Laukumā toreiz viņš atgriezās 2014.gada martā.

Šajā sezonā Bertāns ULEB Eirolīgā vidēji guvis 11 punktus, izcīnījis 2,9 atlēkušās bumbas un realizējis 35 procentus no tālmetienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!