Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss arī šosezon saskata jauno Japānas basketbolistu Rui Hačimiru kā komandas pamatpiecnieka ceturto numuru, tādejādi Dāvim Bertānam saglabājot savu iepriekšējo lomu, sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem otrdien atklāja speciālists.

Brukss izteicies, ka Hačimura pelnījis treniņnometni uzsākt kā vienības pamatpiecnieka ceturtais numurs, ziņo medija "The Athletic" žurnālists Freds Kacs. Savukārt par sākuma piecnieka trešā numura pozīciju noritēs atvērta cīņa. Tajā piedalīsies Izaks Bonga, Trojs Brauns, Deni Avdija un Džeroms Robinsons, uzskaitīja Brukss.

Dāvis Bertāns pagaidām nav pievienojies komandai, jo viņam vēl jāatrisina jautājumi saistībā ar darba vīzu, min Kacs.

Jau pagājušajā sezonā 2019. gada vasarā draftētais Hačimura gāja laukumā pamatpiecniekā visās 48 spēlēs, kurās viņš piedalījās. Savukārt Bertāns 50 no 54 spēlēm iesaistījās no rezervistu soliņa.

Rūjienietim pagājušā sezona kļuva par veiksmīgāko profesionālajā karjerā. Bertāns vidēji mačā atzīmējās ar 15,4 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām. Pirms gaidāmās sezonas uzbrucējs noslēdza vērienīgu piecu gadu līgumu, kura laikā viņš varētu nopelnīt 80 miljonus ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas.

Jau ziņots, ka vismaz pagaidām vietu Vašingtonas komandā saglabā arī centra pozīcijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks, kuram līgums uz šo sezonu kļūs pilnībā garantēts 1. februārī. Ja klubs no basketbolista līdz šim datumam atteiksies, viņš tāpat būs nopelnījis 350 tūkstošus ASV dolāru pirms nodokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!