Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva septiņus punktus, palīdzēdams Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt astoto uzvaru pēc kārtas.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 108:103 (23:21, 25:29, 24:26, 36:27) pārspēja Portlendas "Trail Blazers".

Bertāns šajā mačā nospēlēja 19 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par 17 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts komandā.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Demars Derouzens, bet vismaz desmit punktus guva septiņi basketbolisti.

Viesiem 34 punktus iemeta Damjans Lilards, bet 24 punkti un 16 atlēkušās bumbas bija Jusufam Nurkičam.

Bertāns savus vienīgos punktus no spēles guva ceturtās ceturtdaļas vidū, kad netraucēts realizēja tālmetienu un panāca 89:86. Pēc latvieša metiena viesiem vairs neizdevās izvirzīties vadībā, "Spurs" komandai izcīnot uzvaru.

"Spurs" ar 41 uzvaru 70 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kur "Trail Blazers" ar 42 panākumiem 71 duelī ir ceturtā.

Sanantonio basketbolisti nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems iepriekšējo divu sezonu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!