Foto: AFP/Scanpix

Spāņu kluba "Laboral Kutxa" Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns savā blogā, kas publicēts ULEB Eirolīgas mājaslapā internetā, uzsver, ka, spēlējot Spānijā, augsti vērtē iespēju regulāri satikt savu brāli Dairi Bertānu.

"Viens no lielākajiem plusiem spēlēšanai Vitorijā ir iespēja bieži redzēt manu brāli Dairi, kurš pārstāv "Bilbao Basket" [pilsētas ir aptuveni 60km attālumā viena no otras]," savā blogā raksta Dāvis.

"Es jau šodien [18. janvārī] viņu satiku. Viņš aizvadīja spēli Malagā, un es aizbraucu līdz Bilbao, lai viņu satiktu," Bertāns jaunākais turpina. "Mēs viens otru sastopam vismaz vienreiz nedēļā, dažreiz divreiz. Es ļoti izbaudu viņa klātbūtni pēc trim vai četriem gadiem, kuru laikā viņu reti redzēju."

Bertānu arī apmierina Vitorijā valdošais miers, viņam uzsverot, ka viņam patīk pilsētas tukšās ielas un iespēja brīvajā laikā atpūsties. Pēc Belgradas, kas bija mazliet haotiska, dzīvot Vitorijā esot pavisam citādāk.

Attiecībā uz pašu sezonu Bertāns uzsver, ka komandas veiksme būs atkarīga no spēles aizsardzībā. Uzbrucējs cer, ka kopā "Laboral Kutxa" pārvarēs Eirolīgas otro posmu un iekļūs "play-off" kārtā. Bertāns šajās spēlēs cer uz fanu un sava brāļa atbalstu: "Dairis ir bijis uz katru mūsu Eirolīgas mājas spēli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!