Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns vēl pilnībā nav paspējis iekļauties spēļu ritmā, taču otrdienas mača ceturtā ceturtdaļa bija solis pareizajā virzienā, uzskata rūjienietis.

Jau ziņots, ka Bertāns otrdien bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas un guva 20 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, taču neglāba Vašingtonas "Wizards" komandu no zaudējuma. Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 107:115 (26:31, 20:21, 27:31, 34:32) zaudēja Čikāgas "Bulls", ciešot ceturto neveiksmi sezonas ceturtajā spēlē.

Bertānam sezonas pirmajās trīs cīņās spēles laiks bija ap 20 minūtēm, bet otrdien viņš spēlēja jau 26 minūtes un aizvadīja līdz šim rezultatīvāko maču.

"Pieci pret pieci basketbolu nebiju spēlējis septiņus mēnešus, tāpēc nav viegli iekļauties ritmā, spēlējot pret pašiem labākajiem basketbolistiem pasaulē. Šobrīd esmu uzņēmis 60-70% no savas optimālās formas, ar ko pietiek šī brīža spēles laikam, taču svarīgākais ir sajust spēli un tās ritmu. Tas prasīs kādas pāris spēles, taču domāju, ka šodienas mača ceturtā ceturtdaļa bija solis pareizajā virzienā," pēcspēles preses konferencē stāstīja Bertāns.

Kā vienu no zaudējumu iemesliem Bertāns min to, ka komanda vēl nav saspēlējusies.

"Ir grūti, ka pirmajos mačos nevar palīdzēt Rui Hačimura. Domāju, ka trenerim nav viegli ar spēlētāju rotācijām, jo neesam vēl viens otru pilnībā sajutuši. Iepriekšējā sezonā bija pietiekami skaidrs, kurš sāks spēli un kurš cik minūtes pavadīs laukumā. Tas šobrīd ir liels izaicinājums, taču nedomāju, ka ir kāds specifisks iemesls, kāpēc uzbrukums nav tāds, kā vēlētos. Kā jau katrai komandai, arī mums nav bijis daudz laika, ko esam pavadījuši kopā. Jo īpaši grūti ir debitantiem, kuriem nebija iespējas aizvadīt treniņus kopā ar komandu," skaidroja Bertāns.

"Wizards" komanda pēc mača netipiski ilgu laiku pavadījusi ģērbtuvē, taču Bertāns noliedz, ka vienībā būtu slikts noskaņojums.

"Kas tiek runāts ģērbtuvē, tas arī paliek ģērbtuvē. Vienīgais veids, kā varam izkļūt no šīs situācijas, ir strādāt kopā kā komanda - viens no otra mācīties un palīdzēt. Negatīvs noskaņojums par četriem zaudējumiem nepalīdzēs mums izcīnīt uzvaras," secināja basketbolists.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu, trīs no deviņiem tālmetieniem un visus deviņus soda metienus.

Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu un četras reizes pārkāpa noteikumus. Ar Bertānu laukumā "Wizards" iemeta par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Pasečņiks tikmēr palika uz rezervistu soliņa un joprojām gaida savu sezonas pirmo spēli.

"Wizards" ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 15 Austrumu konferences komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!