Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" pirmssezonas otrajā pārbaudes spēlē, vēsta kluba ieraksts sociālajā vietnē "Twitter".

Jau vēstīts, ka Bertānam aizkavējās vīzas kārtošanas procedūra, kā dēļ viņš ar komandu nebija no pirmās treniņnometnes dienas. Sestdien viņš pievienojās grupu treniņiem, taču aizvien nav spēlējis formātā pieci pret pieci.

Bertāna dalība otrajā pārbaudes spēlē, kas paredzēta ceturtdien, tika apšaubīta jau trešdien, bet ceturtdien "Wizards" savā "Twitter" kontā publicēja ierakstu, kurā teikts, ka "Latvijas lāzeram" dota atpūta.

Tāpat ierakstā lasāms, ka atpūta tiks dota arī jaunieguvumam Raselam Vestbrukam, bet zem jautājuma zīmes ir Rui Hačimuras un Gerisona Metjūsa dalība. Hačimura guvis acs savainojumu, bet Metjūss iedzīvojies kreisā iegurņa traumā.

Iepriekš "Wizards" atklāja, ka ceturtdienas duelī laukumā, visticamāk, dosies viens no līderiem Bredlijs Bīls, kurš nespēlēja pirmajā mačā ar Bruklinas "Nets".

Ņemot vērā, ka Bertāns nepiedalījās pirmajā pārbaudes spēlē un to nedarīs arī ceturtdien, viņam pirms jaunās sezonas sevi laukumā iespēja būs pierādīt tikai vienā duelī. Tas pat attiecas arī uz Vestbruku. Pēdējā pārbaudes spēle Vašingtonas klubam būs sestdien ar Detroitas "Pistons".

Jau ziņots, ka "Wizards" ar Bertānu noslēdza piecu gadu līgumu par 80 miljoniem ASV dolāru.

NBA sezona sāksies 22. decembrī, bet pirmās pārbaudes spēles notiks jau piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!