Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase šonedēļ uzsāka brīvprātīgos individuālos treniņus, un jau no pirmās dienas ar komandu kopā darbojas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēlētājs Dāvis Bertāns.

Latvijas Basketbola federācija (LBS) otrdien publicēja video klipu, kurā redzams, ka kopā ar Dāvi Bertānu individuālajos treniņos piedalās arī viņa vecākais brālis Dairis, kurš ir komandas kapteinis.

Dāvis Bertāns aizvadītajā sezonā bija viens no diviem Latvijas spēlētājiem NBA. Viņš un Kristaps Porziņģis pagājušajā sezonā mainīja komandas vienā darījumā, Porziņģim nonākot Vašingtonas "Wizards", bet Bertānam – "Mavericks", kuras sastāvā viņš sasniedza Rietumu konferences finālu. Porziņģis paudis vēlmi pievienoties izlasei uz augusta spēlēm.

Treniņos, kurus vada Mārtiņš Tīss, Kristaps Zeids un Oskars Ernšteins, piedalās arī Klāvs Čavars, Rihards Lomažs, Mārtiņš Laksa, Toms Leimanis un Roberts Stumbris. Individuālajos treniņos iesaistīti arī vairāki gados jaunie basketbolisti – Kārlis Šiliņš, Roberts Bērziņš, Anrijs Miška, Dāvids Vīksne, Edvards Mežulis, Francis Lācis, Kārlis Žunda, Oskars Hlebovickis un Reinis Avotiņš.

Nākamās nedēļas sākuma galvenais treneris Luka Banki pārņems treniņu vadību, bet oficiālā treniņnometne, gatavojoties 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm ar Serbijas (30. jūnijā "Arēnā Rīga") un Slovākijas (3. jūlijā Levicē) izlasēm, sāksies ceturtdien, 16. jūnijā.

Kandidātu saraksts tiks publicēts nākamnedēļ.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras (pār Slovākijas izlasi un divreiz pār Beļģiju), kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu Serbijā. Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē starp Latviju un Serbiju izšķirsies, kura komanda grupā ieņems pirmo vietu (savstarpējo spēļu rezultāti tiks ņemti līdzi).

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī. Grafiks būs atkarīgs no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Gatavojoties spēlēm ar Serbiju un Slovākiju, Latvijas valstsvienība trešdien, 22. jūnijā aizvadīs pārbaudes spēli ar Lietuvas izlasi, kas tiks rīkota kā basketbola zaļumballe, ieskandinot Jāņus – ar muzikāliem priekšnesumiem un valstsvienības ilggadējā kapteiņa Jāņa Blūma godināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!