Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētajam klubam Ļubļanas "Union Olimpija" radušās nopietnas finansiālas problēmas, pats spēlētājs nesaņem atalgojumu un pat domājis atstāt vienības rindas.

To intervijā izdevumam "Sporta Avīze" pateica pats basketbolists.

"Viss saistīts ar to, ka klubam – nezinu, kādu iemeslu dēļ – vairs nav naudas. Spēlētājiem šajā sezonā nav maksāts faktiski vispār, un pirms kādām trim nedēļām tas vadzis lūza – viens no spēlētājiem pateica, ka viņam pietiek un viņš iet prom. Tālākais jau bija kā ķēdes reakcija – otrais, trešais, ceturtais... Pamazām cits aiz cita aizgājuši nu jau pieci spēlētāji.. No sastāva, ar ko sākām Eirolīgu, šobrīd esam palikuši septiņi," saka Bertāns.

Bertāns atklāj, ka praktiski nav saņēmis atalgojumu šajā sezonā, tādēļ arī domājis par iespējamo kluba maiņu. Šajā sezonā kopumā viņš nav saņēmis pat vienu mēnešalgu. "Vienubrīd, kad pārējie sāka pamest komandu, arī man bija doma, ka varbūt jāmeklē kādi citi varianti, taču vēlāk ar vēsu galvu visu pārdomāju un sapratu, ka 30 minūtes Eirolīgā un Adrijas līgā – citur man tādu iespēju noteikti nebūs. Pateicu aģentam, lai dara savu darbu, taču šobrīd nejauc man galvu ar kaut kādiem variantiem. Gribu domāt tikai par basketbolu un, kamēr mums ir labas spēles ar šādiem pretiniekiem, kurās varu spēlēt 30 minūtes, – maksimāli izmantot šo iespēju."

Tomēr Bertāns neizslēdz iespēju, ka varētu arī atstāt vienību. To basketbolists darīšot, ja "arī treneris izdomā aiziet un šeit patiešām viss pajūk tā, ka vairs nebūs iespēja normāli trenēties un spēlēt". Basketbolists gan uzskata, ka klubs saglabāsies un neizjuks pavisam, jo ""Olimpija" Slovēnijā ir politisks klubs, vēsturisks, un pavisam bankrotēt tam neviens šeit neļaus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!