Foto: F64

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns nav īsti pārliecināts, kas izraisīja iekaisumu viņa labajā ceļgalā, kas viņam liedza piedalīties Dalasas "Mavericks" trīs pārbaudes spēlē, kā arī ietekmēja viņa dalību treniņnometnē.

Aizvadītajā vasarā Dāvis Bertāns pārstāvēji Latvijas izlasi Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, tomēr viņš nejūtas, ka pie vainas būtu pārpūle. Kad viņš ieradās Dalasā, lai sāktu treniņus kopā ar "Mavericks" komandas biedriem, viss esot bijis kārtīgā. Tad viņš juta sāpes ceļgalā, un "Mavericks" piesardzīgi izturējās pret viņa rehabilitāciju.

"Man bija divas ceļgala krustenisko saišu operācijas, tāpēc tā dažreiz mēdz notikt," Bertāna teikto citā "Mavericks" mājaslapa internetā. "Es tiešām nezinu, kas notika. Dažreiz kaut kas vienkārši notiek."

"Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids pauda cerību, ka Bertāns tuvākajā laikā jutīsies labāk. "Pagaidām mēs domājam, ka viņš nespēlēs," norādīja treneris.

Bertāns norādīja, ka tiklīdz viņš jutīsies labāk, tā sāks kāpināt savu slodzi. "Man gan nav precīza atgriešanās grafika," teica Bertāns.

Aizvadītajā sezonā Bertāns "Mavericks" rindās pēc maiņas darījuma nospēlēja 22 spēles, kurās vidēji guva 5,3 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas. Savukārt 18 izslēgšanas spēlēs viņš piedalījās 18 mačos, guva 4,1 punktu un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!