Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases līderis Dāvis Bertāns pēc graujošās uzvaras pār Slovākiju valstsvienību atzina, ka spēles norises vietā Levicē bija ļoti karsts, un tik augstā temperatūrā zālē viņš, iespējams, nekad nebija spēlējis.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase svētdien izbraukumā FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmā posma pēdējā spēlē ar rezultātu 93:60 sagrāva Slovākijas izlasi, un Dāvis Bertāns bija rezultatīvākais spēlētājs komandā.

"Mentāli šī bija smagāka spēle nekā pret Serbiju, šajā mačā spēcīgo pretinieku mēs nodrošinājām pirmo vietu grupā. Pēc šāda mača doties garā ceļojumā uz šejieni, spēlēt tik karstā zālē, kas, iespējams, bija karstākā kādā esmu spēlējis, nebija viegli. Taču tiklīdz uzkāpām uz laukuma, centāmies cienīt pretinieku, skatītājus un komandas biedrus, un atdevām visus spēkus," preses konferencē teica Bertāns.

Arī galvenais treneris Luka Banki norādīja uz noskaņošanos šai spēlei, tomēr viņš priecājās, ka ar šo izaicinājumu izdevās tikt galā.

"Apsveicu savu komandu par sniegumu šajā spēļu ciklā, ieskaitot šodienas spēli. Neiedziļinoties basketbola taktikas detaļās, lielākie riski bija saistīti ar psiholoģiju – noskaņošanos spēlei pēc emocionālās uzvaras pār Serbiju. Ar šo izaicinājumu tikām galā," teica Banki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!