Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šovasar tika aizmainīts uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas "Wizards", intervijā radio stacijai "106.7 The Fan" klāstīja, ka viņa jaunā komanda vēlējusies iegūt labu cilvēku.

Vašingtonas komandas basketbolistam tika taujāts, ko tieši viņam par sagaidāmo lomu komandā stāstījis Vašingtonas kluba treneru korpuss.

"Pirmkārt, viņi man teica, ka meklēja labu cilvēku,” stāstīja Bertāns. "Būt labam puisim, kurš iederas komandas ģērbtuvē – tā šeit ir ļoti svarīga lieta. Otrkārt, viņi vēlējās iegūt nesavtīgu spēlētāju. Domāju, ka tāds es esmu. Labi metu pa grozu, bet vienlaikus vienmēr cenšos aizsardzībā, ja pat neesmu starp labākajiem aizsardzības spēlētājiem. Ja būšu zem groza, nebaidos, ka kāds man "pārdankos" pāri.”

ASV eksperti prognozē, ka "Wizards" būs starp vājākajām Austrumu konferences komandām, taču Latvijas basketbolists saglabā kaujiniecisku raksturu.

"Visi puiši komandā palīdz viens otram. Iespējams, ka neviens no mums neko nesagaida, bet mēs paši no sevis sagaidām tikai labāko. Katram ir iespēja tabulā ierindoties aiz konferences četrām labākajām komandām. Mūsu mērķis ir cīnīties katrā spēlē,” teica basketbolists.

Komandas līderis un saspēles vadītājs Džons Vols šo sezonu izlaidīs papēža un Ahilleja cīpslas savainojumu dēļ, tomēr Bertānam optimismu par tikšanu pie brīviem metieniem rada iespēja spēlēt kopā ar otrā numura pozīcijas spēlētāju Bredliju Bīlu.

"Man pietiek pie bumbas tikt kaut uz sekundi [smejas],” latvietis atbildēja uz jautājumu par savu spēles manieri uzbrukumā. "Esmu tas spēlētājs, kurš nekad nestāv uz vietas. Vienmēr meklēju brīvu vietu, uz kuru man kāds varētu iedot piespēli pēc caurgājiena. Man, protams, nepieciešama laba spēles veidotāja klātbūtne – tāds kā Bredlijs, kuram pretinieku aizsardzība pievērš uzmanību. Es daudz iegūstu no tādiem spēlētājiem. Domāju, ka esmu nonācis labā pozīcijā."

Bertāna pārstāvētā "Wizards" vienība trešdien uzsāka NBA regulāro sezonu, izbraukumā piekāpjoties Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai.

Bertāns pirmās trīs sezonas NBA pavadīja Sanantonio "Spurs" komandā, bet vasarā tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards" vienību. "Spurs" kluba galvenais treneris Gregs Popovičs pauda sašutumu par notikušo, jo Sanantonio vienība šādu maiņu veica tikai, lai varētu komandā iekļaut Markusu Morisu. Moriss gan lauza klubam doto solījumu un pievienojās Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!