Foto: DELFI

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā izbraukumā ar 52:84 (15:16, 7:22, 19:32, 11:14) piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

"Partizan" līdzvērtīgu pretestību pretiniekiem spēja sagādāt vien otrās ceturtdaļas vidū, kad Bogdans Bogdanovičs samazināja Serbijas čempionu deficītu līdz diviem punktiem 20:22. Tomēr pēc tam CSKA pārņēma cīņas kontroli savās rokās, veicot 16 punktu izrāvienu, bet puslaiku noslēdzot sev par labu ar 38:22.

Otrajā puslaikā Maskavas klubs savu skatītāju priekšā turpināja demonstrēt savu pārākumu, izcīnot graujošu uzvaru.

CSKA sastāvā pa 13 punktiem guva Vitālijs Fridzons un Aleksandrs Kauns.

Tikmēr "Partizan" komandas rezultatīvākais basketbolists bija Žofrijs Loverņē, kuram 17 punkti.

Bertāns joprojām turpina atgūties no pagājušās sezonas izskaņā gūtā savainojuma, bet viņa atgriešanās laukumā plānota Adrijas līgas spēlē 16.martā. Līdz ar to latvietis šosezon vēl pagūs uzspēlēt arī ULEB Eirolīgā.

Kārtējo neveiksmi piedzīvojusi Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 67:77 (20:20, 13:20, 14:17, 20:20) piekāpās Telavivas "Maccabi Electra" komandai no Izraēlas.

"Maccabi" komandas labā 19 punktus guva Tairīss Raiss, bet Kauņas vienības labā 19 punktus iemeta Roberts Javtoks.

Kā zināms, latvietis Kaspars Vecvagars, kurš pārstāv "Žalgiris" komandu, iedzīvojies ceļgala krustenisko saišu plīsumā.

F apakšgrupas kopvērtējumā "Partizan" ar divām uzvarām astoņās spēlēs atrodas priekšpēdējā, septītajā, vietā, apsteidzot vienīgi "Žalgiris" vienību, kuras kontā ir viens panākums.

ULEB Eirolīgas otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras katras grupas labākās vienības. "Partizan" pašlaik no ceturtajā vietā esošās "Bayern" vienības atpaliek par divu uzvaru tiesu.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!