Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns vasarā centīsies izkarot vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Sanantonio "Spurs", taču tas neliks šķēršļus viņa spēlēšanai Latvijas izlasē, portālam "Delfi" atklāja Latvijas Basketbola savienībā.

Pirmdien Bertāna aģents Artūrs Kalnītis sociālajā tīklā "Twitter" izplatīja paziņojumu, ka Bertāns pēc sezonas Belgradas "Partizan" rindās dosies uz Ziemeļameriku, kur visu vasaru pavadīšot strādājot ar "Spurs" treneriem. Līdz ar to radās šaubas par basketbolista spēlēšanu izlasē, tomēr LBS pēc šī paziņojuma sazinājās ar Kalnīti, kurš tomēr apstiprināja, ka basketbolists būs izlasē.

Kā portālam "Delfi" skaidroja LBS, tad līdz izlases treniņnometnes sākumam Bertāns būs atgriezies no ASV.

Arī pats Bertāns tviterī paziņoja, ka viņš būs Latvijas valstsvienībā: "Aģenta teikto cilvēki saprot dažādi... Vasara bija domāta kā laika posms līdz izlasei," rakstīja Bertāns.

Latvijas basketbola izlase sagatavošanās posmu Eiropas čempionātam sāks 18.jūlijā. Latvijas valstsvienības pretinieki Eiropas čempionāta B grupā būs Lietuva, Melnkalne, Bosnija un Hercegovina, Maķedonija un Serbija. Finālturnīrs no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Bertāns šajā sezonā Adrijas līgā 28 spēlēs vidēji guvis 9,1 punktu, izcīnījis 2,7 atlēkušās bumbas, kā arī izdarījis vienu rezultatīvu piespēli, realizējot 48,5 procentus metienu. Savukārt 10 ULEB Eirolīgas spēlēs viņš izcēlies ar 6,6 punktiem, 2,3 atlēkušām bumbām, kamēr Serbijas čempionāta piecās spēlēs viņa kontā 16 punkti, 3,2 atlēkušās bumbas, divas piespēles, kā arī 1,4 bloki un pārtvertas bumbas.

Atgādinām, ka pagājušā gada vasarā Bertānu NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!