Foto: AFP/Scanpix
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko spēlētāju otrdien kļuva Čikāgas "Bulls" komandu pārstāvošais Deriks Rouzs, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš saņēmis šo balvu.

Rouzs pašlaik ir 22 gadus un septiņus mēnešus vecs jeb par pieciem mēnešiem jaunāks nekā 1969.gadā balvu saņēma Vess Anselds no Baltimoras "Bullets" vienības.

Aizvadītajā regulārajā sezonā Rouzs vidēji mačā guva 25 punktus, izpildīja 7,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. Savukārt "Bulls" komanda uzvarēja 62 no 82 spēlēm.

Rouzs kļuva par pirmo "Bulls" basketbolistu, kurš saņēmis šo balvu, kopš 1998.gadā tā pēdējo reizi tika piešķirta Maiklam Džordanam.

"Vēlos pateikties saviem komandas biedriem un treneriem," pēc balvas saņemšanas ar asarām acīs teica Rouzs. "Jūs mani katru priekšu dzeniet uz priekšu, pārliecinoties, ka spēlēju ar kaisli."

Rouzs ar pirmo numuru tika izvēlēts 2008.gada NBA draftā, pirmajā sezonā kļūstot par līgas labāko debitantu. Šī ir pirmā reize kopš 1973.gada, kad par līgas vērtīgāko spēlētāju kļūst tāds basketbolists, kurš iepriekšējā sezonā žurnālistu aptaujā nav saņēmis nevienu balsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!