Foto: AFP/Scanpix

Šāgada diennakts basketbola turnīru "Krastu mačs" ar savu klātbūtni pagodinās NBA čempions, Fīniksas "Suns" aizsargs Šenons Brauns, kurš piedalīsies "slam dunk" konkursā, informē turnīra rīkotāji.

17.-18.augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās Operas (LNO) Rīgas ostas un Rīgas svētku ietvaros notiks jau tradicionālais diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", kur par uzvaru sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Dalība turnīrā ir bez maksas.

Arī šogad "Krastu maču" atklās bumbas triekšanas grozā no augšas jeb "slam dunk" un trīs punktu metienu konkursi. Šogad par labākā "dankera" godu "Krastu mačā" ar Kristapu Dārgo sacentīsies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Šenons Brauns, kas sava lēciena dēļ ir iemantojis iesauku "Batuts". Šenons spēlējis Klīvlendas "Cavaliers", Čikāgas "Bulls", Šarlotes "Bobcats" un Losandželosas "Lakers" komandās, ar pēdējo kļuvis par divkārtēju NBA čempionu - 2009. un 2010.gadā. Kopš 2011.gada Šenons spēlē Fīniksas "Suns" komandā.

NBA 19 3cm garais basketbolists ir pazīstams ar savu 113 cm augsto lēcienu, kas tiek minēts kā augstākais vertikālais lēciens starp visiem līgā spēlējošajiem. 2010.gadā Šenons piedalījās NBA "slam dunk" konkursā.

"Latvijas dzelzceļa" spēka metiens šogad pulcēs labākos Latvijas snaiperus – konkursā aicināts piedalīties viens no pašiem precīzākajiem Latvijas tālmetienu izpildītājiem Sandis Valters, Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles šā konkursa uzvarētājs Māris Gulbis, pērnā gada "Krastu mača" trīs punktu metienu konkursa uzvarētājs Edgars Indāns, viens no U-18 izlases līderiem Anžejs Pasečņiks, viņiem pievienosies arī kāds no precīzākajiem U-20 izlases trīspunktu metienu izpildītājiem.

Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs" Rīgas un Rīgas ostas svētku ietvaros notiks jau ceturto gadu un šogad Daugavas kreisajam krastam būs iespēja izlīdzināt rezultātu, kas patlaban ir ir 2:1 par labu labajam krastam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!