Foto: AFP/Scanpix

Diennakts basketbola turnīra "Krastu mačs" bumbas triecienu grozā no augšas konkursā piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles "slam dunk" konkursa uzvarētājs Džeremijs Evanss, bet trīs punktu metienu konkursā aicināts piedalīties lietuvietis Lins Kleiza, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Šī gada 18. un 19.augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas Rīgas ostas svētku ietvaros notiks Baltijā vērienīgākais brīvdabas basketbola notikums - diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs".

Šogad pasākuma apmeklētājus un dalībniekus priecēs ne tikai basketbola maratons 24 stundu garumā un Rīgas labākie dīdžeji, bet arī īpaši konkursi, kur par galveno balvu sacentīsies arī NBA spēlētāji.

18.augustā no pulksten 13:00 līdz pulksten 15:00 "Krastu maču" atklās "Skonto Būves slam dunk konkuss" un "PATA AB trīspunktu metienu konkurss". Savu dalību konkursos apstiprinājuši NBA Zvaigžņu spēles "slam dunk" konkursa uzvarētājs Evanss no Jūtas "Jazz" komandas, savukārt trīs punktu metienu uzaicināts piedalīties ir Lietuvas izlases līderis un Toronto "Raptors" spēlētājs Kleiza. Katra konkursa uzvarētājs balvā saņems trīs tūkstošus eiro.

Pērn diennakts turnīrā pērn piedalījās ap 600 rīdzinieku, tajā skaitā arī LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Latvijas ratiņbasketbola izlase, kā arī slaveni sportisti, politiķi, kultūras darbinieki u.c. rīdzinieki, tajā skaitā "VEF Rīga" spēletāji, kas sacentās ar Aigara Graubas topošās filmas "Sapņu komanda 1935" aktieriem.

Saskaņā ar pasākuma organizatoru aplēsēm, pērn "Krastu maču" apmeklēja aptuveni 80 000 – 100 000 cilvēku.

Pirmais "Krastu mačs" 2010.gadā noslēdzās ar Daugavas kreisā krasta uzvaru pār labo krastu ar rezultātu 1417:1326, savukārt pērn labais krasts revanšējās – 1311:1155.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!