17 gadus vecā Latvijas izlases pārstāve Digna Strautmane ar Portugālē ir kļuvusi par Portugālē notikušā Eiropas U-20 čempionāta piekto rezultatīvāko basketbolisti, liecina turnīra statistika.

Stautmane septiņās turnīra spēlēs caurmērā guva 16,4 punktus, kas bija piektais labākais rādītājs starp visām Eiropas čempionāta basketbolistēm. Tikmēr par rezultatīvāko kļuva sacensību vērtīgākā spēlētāja Sesīlija Sandalasini no Itālijas, kura septiņos mačos vidēji pretinieču grozā sameta tieši 22 punktus.

Cīņā par atlēkušajām bumbām Paula Strautmane bija ceturtā labākā, jo vidēji mačā viņa zem groziem savāca 10,3 bumbas, bet līdere ar 12,6 atlēkušajām bumbām bija krieviete Raisa Musina. Savukārt D.Strautmane vidēji spēlē izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, kas viņai šajā rādītājā deva dalītu 14.pozīciju.

Bloķētajos metienos ceturto vietu ieņēma Anna Rēzija Dreimane, kura septiņos mačos pretinieces ik cīņā bloķēja vidēji 1,3 reizes, bet nopelnīto "double-double" skaita ziņā P.Strautmane ar četriem bija dalītā trešajā vietā, kamēr D.Strautmane ar diviem - septītajā.

D.Strautmane pirmajā desmitniekā bija arī pieļautajās kļūdās - ar caurmērā 3,0 katrā spēlē viņa bija dalītā sestajā pozīcijā.

Savukārt komandu vērtējumā Latvijas izlase desmitā rezultatīvākā šajā turnīrā, jo tā septiņos mačos vidēji pretinieču grozā iemeta 61,9 punktus, kamēr līdere Spānija guva 70,6. Tikmēr ar caurmērā katrā no cīņām izcīnītām 41,3 atlēkušajām bumbām Latvija bija trešajā vietā, kamēr līderei Krievijai bija 44,3 bumbas.

Latvija ieņēma dalītu ceturto vietu bloķētajos metienos (2,9) un dalītu devīto rezultatīvajās piespēlēs (11,1), kamēr ik spēlē pieļautajās kļūdās tā bija dalītā astotajā pozīcijā (15,1).

Šajā turnīrā kopumā nopelnītajos "double-double" Latvijas izlase bija augstajā otrajā pozīcijā, jo turnīra laikā septiņas reizes kāda no basketbolistēm viena mača laikā prata izcelties ar divciparu skaitli divos statistikas rādītājos. Tikai par vienu vairāk to spēja Krievija.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka par Eiropas čempionēm otro gadu pēc kārtas svētdien kļuva Spānija, kas finālā pieveica Itāliju, tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Krievija. Savukārt Latvijas basketbolistes šo turnīru noslēdza septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!