Foto: FIBA

Francijas basketbola kluba "JDA Dijon" (Dižonas JDA) treneri pirms otrdienas FIBA Čempionu līgas mača ar "VEF Rīga" komandu sagaidījuši smagu spēli, pēc izcīnītā panākuma neslēpa vienības galvenais treneris Nenads Markovičs.

Ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien "play-in" kārtas pirmajā spēlē ar rezultātu 77:84 izbraukumā piekāpās Dižonas komandai. Sērija norit līdz divām uzvarām, bet nākamā spēle norisināsies 11. janvārī Rīgā.

Preses konferencē pēc spēles vairāki tās dalībnieki pieminēja otro ceturtdaļu, kurā Dižonas komanda atguvās, pateicoties Deivida Holstona sniegumam. Saspēles vadītājs triju minūšu laikā izcēlās ar 14 punktiem, sadeldējot VEF komandas pārsvaru.

"Kontrolējām lielāko daļu spēles," atzina VEF komandas uzbrucējs Māris Gulbis. "Aizvadījām dažas sliktas minūtes otrajā ceturtdaļā, bet tāpat atguvāmies un varējām uzvarēt spēli. Neatbloķējām pretiniekus, varbūt pietrūka veiksmes, un zaudējām."

"Zinām, kā uzvarēt. Dosimies mājās, gatavosimies, un cerams, ka varēsim šeit atgriezties, lai noslēgtu sēriju," izteicās Gulbis.

"Spēlē bija pārāk daudz kāpumu un kritumu," atzina vienības galvenais treneris Jānis Gailītis. "Spēli sākām labi. Tāpēc pazaudējām savas vērtības un virzienu. Kļuvām pārāk orientēti uz uzbrukumu, taču tajā pārstājām spēlēt organizēti. Bijām pārāk pavirši un lēni."

Gailītis secināja, ka izšķirīgajos momentos viesi nav pieņēmuši pareizos lēmumus. "Ticu, ka vairāki spēlētāji var nospēlēt labāk. Īpaši starp perimetra basketbolistiem. Mēs noteikti vēl neesam noslēguši šo sezonu."

Vaicāts par Deivida Holstona sniegumu, Gailītis šķietami veica atsauci uz citu spēles varoni Gavinu Vēru. VEF spēles izskaņā pietuvojās no rezultāta 69:78 līdz 77:78, taču Vērs pēdējā minūtē divreiz guva pa diviem punktiem pēc atlēkušās bumbas uzbrukumā.

"Holstons izveidoja rezultātu otrajā ceturtdaļā. Kāds cits ceturtajā ceturtdaļā iemeta divreiz no groza apakšas. Uzskatu, ka tas izšķīra spēles likteni. Jā, Holstons ir labs spēlētājs. Viņš ar trāpītajiem metieniem ļāva komandai atgūties. Ticu gan, ka spēles beigās bija citi varoņi," atbildēja Gailītis.

Pietiekami paškritisks pēc spēles bija uzvarētāju komandas galvenais treneris Nenads Markovičs, kurš norādīja uz vairākām laukuma saimnieku kļūdām.

"Patiesībā sagaidīju tieši šādu spēli," ievadā teica bosnietis. "Pēc Jaunā gada mums bija "tukšas" dienas. Pirmie treniņi bija lēni, spēlētāji nekoncentrējās. Centāmies puišiem skaidrot, ka "Rīga" ir ļoti laba komanda. Viņi ļoti labi skrien un met. Ja viņiem dod 30 vai pat desmit centimetrus [brīvas vietas], viņi met. Dienās, kad viņiem krīt kā šodien, viņi iemet trīs, četrus metienus pēc kārtas. Tas viņiem ļauj turpināt cīņu par uzvaru."

Markovičs norādīja, ka tieši Holstona sniegums otrajā ceturtdaļā bijis ļoti nozīmīgs. Komanda ne līdz tam, nedz arī otrajā puslaikā nav precīzi un labā ritmā spēlējusi uzbrukumā. Otrajā puslaikā Dižonas komanda gan esot uzlabojusi sniegumu aizsardzībā, uzskata treneris.

"Tad mēs tikām pie desmit punktu vadības, bet nebijām pietiekami gudri, lai izmantotu sodus un neļautu izpildīt trīspunktu metienus. Pēc tā mēs dabūjām divas bumbas uzbrukumā un divus trīspunktniekus [savā grozā]. Viņi mums neļāva labi pabeigt spēli. Mums no tā jāmācās un konkrētas lietas jādara labāk vispirms piektdien pret Lemānu [Francijas čempionāta spēlē] un tad otrdien Rīgā, kur mūs noteikti sagaida smaga spēle," secināja speciālists.

"VEF Rīga" pagājušajā sezonā debitēja FIBA Čempionu līgā, uzreiz pirmajā sezonā sasniedzot "Top 16" kārtu. Uzvara "play-in" sērijā pret Dižonas klubu ļautu atkārtot šo panākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!