Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien Rīgā notiekošā Eiropas čempionāta jeb "Eurobasket" sievietēm otrajā A apakšgrupas mačā ar rezultātu 82:74 pārspēja Ukrainas valstsvienību.

Elīna Dikeulaka šajā mačā izcēlās ar 33 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām, Zenta Meļņika viņai piebalsoja ar 18 punktiem, savukārt Ieva Pulvere un Kate Krēsliņa guva pa 10 punktiem. Ukrainas izlasē 28 punktus sameta Aļina Jagupova, kurai arī septiņas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas, bet Oļesja Malašenko izcēlās ar 19 punktiem.

Spēles pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, un Latvijas izlase pēc nospēlētām 10 minūtēm bija vadībā ar 15:14. Otro ceturtdaļu ukrainietes sāka ar septiņiem gūtiem punktiem pēc kārtas, tomēr no šī nelielā trieciena Latvija atguvās un drīz jau bija vadībā ar 26:22. Līdz pirmā puslaika noslēgumam, pateicoties Dikeulakas 20 gūtajiem punktiem, izdevās pārsvaru pieaudzēt līdz septiņiem punktiem – 41:34.

Otrajā puslaikā latvietēm izdevās kontrolēt spēles gaitu, un zem groza ļoti labi darbojās Meļņika, kura guva punktus pēc komandas biedreņu piespēlēm. Lai arī Jagupova ar trakiem metieniem centās mainīt spēles gaitu, taču viņai tas neizdevās.

Šī uzvara Latvijas izlasei ļauj saglabāt cerības uz iekļūšanu turnīra izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Latvijas izlase ceturtdien turnīra pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu Lielbritānijai, bet svētdien spēkosies ar Spānijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!