Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa nesaprašanās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" vadību izspieda Timu Hārdeveju junioru ārā no komandas, ar kuru viņš vēlējās sasniegt kaut ko vairāk, izdevumam "nypost.com" sacīja Tims Hārdevejs seniors.

Jau vēstīts, ka maiņas darījumā, kurā Porziņģis tika aizsūtīts uz Dalasas "Mavericks", tika iekļauti arī Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, bet "Knicks" pretī saņēma Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Es nesapratu to situāciju. Es nezinu, kas notika Porziņģa un "Knicks" vadības tikšanās laikā. Tā visa situācija bija dīvaina. Taču paskatāmies arī uz Kavai Lenarda situāciju. Visi domāja, ka viņam labākā vieta būs Sanantonio "Spurs" komandā, bet tad kaut kas mainījās," stāstīja Hārdevejs seniors.

Hārdevejs juniors 2017. gadā ar "Knicks" noslēdza četru gadu līgumu ar 71 miljonu dolāru lielu algu, cerot, ka kopā ar Porziņģi izdosies Ņujorkas komandu ievest izslēgšanas spēlēs.

"Viņš bija sarūgtināts. Viņš vēlējās uzvarēt Ņujorkā. Viņš vēlējās ar Porziņģi komandu ievest izslēgšanas spēlēs un cīnīties par kaut ko vairāk. Viņš bija sarūgtināts par to, ka nevarēja pabeigt to, ko bija iesācis."

"Viņam patika Ņujorkā," turpināja basketbolista tēvs. "Tāds ir bizness. Cik saprotu, Porziņģis vēlējās pamest komandu, Dalasa izteica piedāvājumu, kurā bija iekļauts arī Tims. Viņi jau iepriekš gribēja iegūt Timu. Diemžēl, "Knicks" zaudēja divus labus spēlētājus, kas varēja palīdzēt. Taču es redzu, ka Dalasā nākotnē varētu notikt labas lietas, taču Porziņģim jāspēj būt veselam," sacīja Tims Hārdevejs seniors.

Hārdevejam senioram pašam bijusi ļoti spoža NBA karjera, un viņš vidēji 867 spēlēs izcēlās ar 17,7 punktiem un 8,2 rezultatīvām piespēlēm . Viņš lielāko savas karjeras daļu pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Maiami "Heat", taču uzspēlēja arī "Mavericks" un Indiānas "Pacers". Piecas reizes Hārdevejs piedalījās arī NBA Zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!