Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca komandas biedri Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Bruklinas "Nets" Deandrē Džordans un Spensers Dinvidijs saslimuši ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Džordans par savu pozitīvo Covid-19 testu paziņoja sociālajā tīklā "Twitter". Viņš arī rakstīja, ka pieņēmis lēmumu nespēlēt NBA regulārās sezonas noslēgumā Orlando. Viņš kļuvis par otro "Nets" basketbolistu pēc Vilsona Čendlera, kurš atteicies piedalīties pārceltajās NBA spēlēs.

Šajā sezonā Džordans 56 spēlēs vidēji guva 8,3 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

Arī Dinvidijam Covid-19 testi bijuši pozitīvi, vēsta portāls "The Athletic". Viņš vēl neesot paziņojis, vai plāno nespēlēt sezonas noslēgumā Orlando.

Dinvidijs šajā sezonā 64 spēlēs vidēji izcēlies ar 20,6 punktiem un 6,8 rezultatīvām piespēlēm.

Jau ziņots, ka dažādu iemeslu dēļ no dalības sezonas noslēguma turnīrā jau atteikušies Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Dāvis Bertāns, Portlendas "Trail Blazers" pārstāvis Trevors Ariza, Losandželosas "Lakers" aizsargs Eiverijs Bredlijs, kā arī Dalasas "Mavericks" centra pozīcijas spēlētājs Vilijs Kolijs-Stains.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!