Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas “Lakers” aizmainījusi uzbrucēju Lamāru Odomu uz pašreizējiem līgas čempioniem Dalasas “Mavericks”, vēsta ASV mediji.

Šajā darījumā “Lakers” par Odomu saņēma nākamā gada NBA drafta pirmās kārtas izvēli. Paredzams, ka šādu soli Losandželosas komanda spērusi, lai atbrīvotu vietu algu grieztos, kas palielinātu iespējas iegūt Orlando “Magic” centra spēlētāju Dvaitu Hovardu, kurš vēlas pievienoties spēcīgākai komandai.

Jau vēstījām, ka Odoms bija iesaistīts citā darījumā, kurā viņš nonāktu Ņūorleānas “Hornets” vienībā apmaiņā pret Krisu Polu, bet uz Hjūstonas “Rockets” pārceltos vēl viens “Lakers” spēlētājs Po Gasols.Tikmēr "Rockets" komanda uz "Hornets" nosūtītu Luisu Skolu, Kevinu Martinu, Goranu Dragiču un vēl dotu Ņūorleānas vienībai 2012.gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles tiesības. Tomēr NBA komisārs Deivids Sterns šo darījumu neapstiprināja.

Aizvadītajā sezonā Odoms 82 spēlēs vidēji guva 14,4 punktus, izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kļūstot par sezonas labāko sesto spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!