Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā svētdien fantastisku spēli aizvadīja Ņūorleānas "Pelicans" līderis Entonijs Deiviss, kurš izcēlās ar 59 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām.

Deivisa sniegums sekmēja "Pelicans" komandas uzvaru ar rezultātu 111:106 pār Detroitas "Pistons". Spēka uzbrucējs 43:21 minūtē realizēja 22 no 32 divpunktu metieniem, abus tālmetienus un deviņus no 10 soda metieniem. Viņš izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, izdarīja četras piespēles un bloķēja vienu metienu.

Deiviss kļuvis par trešo NBA spēlētāju kopš 1983.gada, kurš izcēlies ar vismaz 50 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām. To šajā laika posmā to paveikuši arī Šakils O'Nīls un Kriss Vebers.

"Tas bija jautri. Groza stīpa likās ļoti liela, un man šķita, ka viss ko metu, lido grozā. Es nesekoju gūtajiem punktiem, bet minūtes pārtraukumos man komandas biedri to teica. Viņi vēlējās, lai gūstu 60 punktus," pēc spēles sacīja Deiviss.

59 gūtie punkti ir šīs sezonas rekords, jo līdz šim Demarkuss Kazins bija guvis 56 punktus vienā spēlē. Šī bija astotā spēle NBA šajā sezonā, kad kāds spēlētājs gūst vismaz 50 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!