Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Luka Dončičs naktī uz trešdienu iemeta 35 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kamēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā svinēja panākumu.

"Mavericks" savā laukumā ar 103:101 (30:15, 24:17, 15:33, 34:36) uzvarēja Losandželosas "Clippers", svinot astoto uzvaru 13 spēlēs, kas Rietumu konferencē ļauj atrasties augstajā piektajā vietā.

Bertāns turpina atkopties no ceļgala savainojuma, taču basketbolists ar šo nedēļu ir atgriezies pilnvērtīgos "Mavericks" treniņos, tādējādi viņš jau drīzumā varētu aizvadīt savu pirmo spēli sezonā.

Pirmajā puslaikā "Mavericks" ieguva pat 25 punktu pārsvaru, taču otrajā spēles pusē tas tika pazaudēts, "Clippers" vienībai arī izvirzoties vadībā. Mača izskaņā cīņa ritēja punkts punktā, bet 27 sekundes līdz pamatlaika beigām sarežģītu tālmetienu realizēja Dončičs, tobrīd panākdams 102:98 un nodrošinādams mājiniekiem uzvaru.

Dončičs spēli noslēdza ar 35 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr 21 punktu pievienoja Dorians Finijs-Smits.

Savukārt zaudētāju rindās Pols Džordžs guva 23 punktus un pieļāva 10 kļūdas, kamēr traumas dēļ "Clippers" nevarēja palīdzēt Kavai Lenards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!