Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lukam Dončičam turpinot savu rezultativitātes sēriju, Dalasas "Mavericks" komanda, kas sezonas ievadā spēlē bez latvieša Dāvja Bertāna, piektdien svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Dalasieši mājās ar rezultātu 111:110 (31:29, 31:28, 34:24, 15:29) guva virsroku pār Toronto "Raptors".

Arī sezonas astotajā spēlē Dončičs guva vismaz 30 punktus, šoreiz iekrājot 35 punktus. Viltam Čemberleinam šāda sērija sezonas ievadā padevās 1959.gadā, bet trīs gadus vēlāk NBA leģenda šo robežu pārsniedza sezonas pirmajos 23 mačos.

Spensers Dinvidijs laukuma saimniekiem guva 21 punktu un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Trīs sekundes pirms pamatlaika beigām viņš ar diviem precīziem "sodiņiem" panāca 111:107.

"Raptors" rindās 27 punkti bija Oguguam Anonbī, 18 punktus guva Paskāls Sjakams un 17 punktus - Kriss Bušērs.

"Mavericks" pēc trīs uzvaru sērijas ar pieciem panākumiem astoņās cīņās pakāpusies uz sesto vietu Rietumu konferencē. "Raptors" ar piecām uzvarām deviņos dueļos ir piektā Austrumos.

Nākamo spēli dalasieši aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Bruklinas "Nets", kas piektdien pārspēja Kristapa Porziņģa pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

Labās kājas ceļgala savainojums Bertānam liedza piedalīties pirmssezonas pārbaudes spēlēs un tā paša iemesla dēļ viņš joprojām nevar palīdzēt "Mavericks" komandai arī sezonas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!