Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovēņu zvaigzne Luka Dončičs naktī uz otrdienu iemeta 39 punktus, kamēr viņa un latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas.

"Mavericks" viesos ar 111:106 (18:26, 26:29, 39:32, 28:19) uzvarēja Hjūstonas "Rockets".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja vien 4:46 minūtes, pie punktiem netikdams. Viņa vienīgais metiens trīs punktu vērtē lidoja grozam secen, vēl latvietis statistikā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu un vienu piezīmi. Kamēr Bertāns atradās laukumā, "Mavericks" ielaida par 11 punktiem vairāk nekā iemeta.

Savukārt pagājušās nedēļas Rietumu konferences labākais spēlētājs Dončičs šajā spēlē ne tikai iemeta 39 punktus, bet arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr pa 21 punktam guva Tims Hārdevejs un Kristians Vuds.

"Rockets" komanda mačā pret "Mavericks" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, un vienību neglāba Kevina Portera 25 gūtie punkti, kamēr 20 punktus pievienoja Džeilens Grīns.

Uzvaru pret vienu no līgas vājākajām komandām "Mavericks" gan nācās izcīnīt diezgan sarežģītā veidā. Vēl otrā puslaika ievadā "Rockets" bija vadībā ar 18 punktu pārsvaru (69:51), tomēr viesi no Dalasas atspēlējās. Uzvaru "Mavericks" nodrošināja pēdējo piecu minūšu laikā, jo tika veikts 11:2 izrāviens.

Ar 22 uzvarām 38 mačos "Mavericks" komanda Rietumu konferencē atrodas augstajā ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!