Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" vienībā Luka Dončičs atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) oktobra/novembra Rietumu konferences labāko spēlētāju, kamēr Austrumos šo balvu saņems Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks".

Dončičs ir pirmais "Mavericks" mēneša labākais spēlētājs kopš 2009.gada aprīļa, kad pie šīs balvas tika Dirks Novickis. 20 gadus vecais slovēnis ir visu laiku jaunākais labākais Rietumu konferences spēlētājs kopš 2001./2002.gada sezonas, kad ieviesta atsevišķa balva konferencēs.

"Mavericks" sezonas pirmajā mēnesī 18 spēlēs izcīnīja 12 uzvaras. Dončičs vidēji mačā guva 30,8 punktus, izcīnīja 9,9 atlēkušās bumbas, veica 9,6 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,4 bumbas, šajos statistikas rādītājos būdams vadošais spēlētājs komandā.

Viņš šosezon jau sakrājis septiņus "triple-double", kas ir labākais rādītājs līgā. Dončičs NBA ir trešais rezultatīvākais, septītais labākais piespēlētājs, 15.vietā cīņā zem groziem un 12.vietā bumbu pārtveršanā.

Tikmēr 24 gadus vecais Adetokunbo kopā ar komandu 20 spēlēs svinēja 17 uzvaras. Grieķijas basketbolists vidēji mačā guva 30,9 punktus, izcīnīja 13,4 atlēkušās bumbas, veica 5,9 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,5 bumbas un bloķēja 1,4 metienus.

Sezonas pirmajās 19 spēlēs Adetokunbo tika pie "double-double", kas ir labākais rezultāts kopš 1976.gada. Viņš par mēneša labāko atzīts sešas reizes līdzšinējās karjeras laikā.

Savukārt par labākajiem debitantiem Austrumos un Rietumos atzīti attiecīgi Kendriks Nans no Maiami "Heat" un Dža Morants no Memfisas "Grizzlies". Nans vidēji spēlē guva 16,4 punktus, realizēja 47,2% divpunktu metienu un 39,8% tālmetienu, kamēr Morants guva 18,6 punktus un veica 6,4 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!