Foto: fiba.basketball

Slovēnijas basketbola superzvaigzne Luka Dončičs pēc savas komandas sensacionālās izstāšanās no Eiropas čempionāta atzina, ka "Eurobasket 2022" viņu pārsteidzis ar daudzu komandu augstu līmeni.

Iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētāja Slovēnija trešdien Berlīnē "Eurobasket" ceturtdaļfinālā pārsteidzoši ar 87:90 zaudēja Polijai, kas pirmo reizi kopš 1971. gada iekļūstot pusfinālā. Spēles gaitā slovēņi atspēlēja 23 punktu deficītu, bet pēdējā ceturtdaļā nenosargāja iegūto piecu punktu pārsvaru.

"Nespēlēju par visiem 100%. Trešajā ceturtdaļā man veica injekciju un es ar (sāpēm) saskāros daudz "Eurobasket" laikā. Šodien es spēlēju briesmīgi, es pievīlu komandu un visu savu valsti, kas mūs atbalstīja. Mana vaina. Man ir jāatskatās uz šo spēli un jābūt labākam," teica Dončičs, kuru mocījušas muguras sāpes. Lai gan Dončičs bija tuvu "triple double", viņš mačā pieļāva arī sešas kļūdas.

"Jāatdod cieņa Polijai. Daudzi mūs uzskatīja par favorītiem, bet Polijai ir lieliska komanda, tāpat kā Beļģija. Vērot "Eurobasket" ir pārsteidzoši, (komandu) līmenis ir neticams. Skumji, ka netikām tālāk, bet domāju, ka šis "Eurobasket" ir kas īpašs: daudz pārsteidzošu komandu," spiests atzīt slovēņu līderis.

Polijas rindās "triple double" sasniedza Mateušs Ponitka, kļūstot tikai par ceturto basketbolistu vēsturē, kas "Eurobasket" to spējis sasniegt. "Viņš aizvadīja fantastisku spēli. Neesmu pārsteigts, vairākas reizes esmu pret viņu spēlējis, viņš ir izcils spēlētājs un izcils līderis. Iespējams, viņš ir NBA līmeņa spēlētājs, bet es neesmu ģenerālmenedžeris," piebilda Dončičs.

Lai gan daudzi pirms spēles prognozēja, ka Dončičs būs cīņas lielākā zvaigzne, beigās par to kļuva 29 gadus vecais Ponitka. Polis mačā pret tronī esošo Slovēniju guva 26 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas un atdeva 10 rezultatīvas piespēles.

"Es netieku gudrs, es to vēl nesaprotu. Rīt es varu sev uzdot jautājumus par "triple double", bet šodien es vēl pārdomāju spēli un cenšos saprast, kā mēs izlaidām 20 punktu pārsvaru. Protams, esmu priecīgs. Tā ir pirmā reize manā mūža (pirmais "triple doble" karjerā). Negaidīju, ka tas notiks "Eurobasket". Ja tev rodas iespējas, tās ir jāizmanto. Sajūtas ir lieliskas, bet rīt tās būs vēl labākas," pēc sensācijas teica Ponitka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!